Oma blogiluettelo

lauantai 15. maaliskuuta 2014

Suppea käyttöohje OH2J dx-clusterille


Ei tälläistä Joulukuusta tarvitse olla pihalla olla harrastuksen voi aloittamiseen
 
Olen keräillyt tähän muutamia OH2J Telnet dx-clusterin käskyjä joita olen käyttänyt,  ja niille suomenkielisen selitteen. Nämä on OH2J nyt käytössä, olen huomannut että muissa telnet dx-clustereissa ei ole välttämättä samoja käskyjä otettu käyttöön.

"SH/C"  kaikki oh2j clusteriin liittyneet asemat = kutsut, listassa näkyy myös OH1RCF clusterissa olevat asemat.

"SH/WCY" Kielissä toimivat DK0WCY kelimajakan joka tuntiset tiedotteet.

"SH/ANN" Yleiset infot koko dx-clusteri verkosta ja paikalliselle oh2j dx-clusterille annetut.

"SH/DX" 10 viimeistä clustereille annettua vihjettä.

"SH/DX W1" 10 viimeistä W1 asema, puutteellisillä kutsuilla voi myös hakea.

"SH/DX ***4ABV" villikortti etsinnät on mahdollisia, jos korvaa puuttuvat merkit tähdellä.

"SH/DX/50" 50 viimeistä vihjettä, lukuja vaihtamalla saadaan hatuttu määrä.

"SH/DX/10 ON 10M" 10 viimeistä vihjettä 10m bandilta, lukuja ja bandia vaihtamalla, saadaan haluttu tulos, huomaa välilyöntien  ja yhteenkirjoituksen paikka.

"SH/SUN FT5ZM" Auringon laskun ja nousun noin ajan annetun kutsun perusteella.
Myös omasi jos olen antanut clusterin perustietoihin lokaattorisi.

"SH/H HK0" Suunnat kyseisille kutsumerkkialueelle, olettaen että olet antanut oman lokaattorisi perustietoihin.

"T "Talk komento jossa on kutsu jolle asemalle se on suunnattu, rivi ei näy muilla clusteriin kiinnittyneillä.
"T OH5TQ" (välilyönti) ja rivin verrannan asiaa, menee yleensä kaikille perille, riippuen asetuksista.

Talk komentoa voit käyttää, ainakin niille asemille jotka näkyy sh/c listauksessa, kannattaa kokeilla myös muille, järjestelmä herjaa jos se ei toimi kyseisen aseman kanssa.

"ANN/FULL" (välilyönti) Tiedote menee kaikille clusteriiin kytkeytyneille, niille useille tuhansille. Mieti mitä jaat ja millä kielellä.

"A" (välilyönti)menee vain paikalliseen oh2j kytkeytyneille asemille, ei siis muualle, ei edes OH1RCF clusterille. Näitä infoja on käytetty pileuppi infon jakamiseen selvällä suomenkielellä OH2J, johtuen OH asemin ruunsaasta lukumäärästä joita kyseille OH dx-clusterille on kytkeytynyt.

"SH/PRE VP2" Antaa kyseisen prefiksin dxcc-maan

Lisäys:

Kiitos! Päiväkirjassasi oli pari klusterikomentoa, jotka olin aktiivisesti unohtanut. Hyvä lista, mutta joukosta puuttui kaksi komentoa, joita usein käytän:

"SH/FDX 100" -komento vastaa "SH/DX 100" -komentoa, mutta se antaa vihjeet samassa muodossa kuin ne yleensä tulevat klusterille. Kun käynnistän RXCLUS-ohjelman, sen scriptissä on automaattisesti "SH/FDX 100" -komento, jolloin ohjelma ilmoittaa heti, onko sadan viimeisen vihjeen joukossa jotakin minulta puuttuvaa. Komentoa voi täydentää esim. "SH/FDX 100 ON 6M", jos huomaa että kuudella metrillä on keliä ja haluaa tietää mitä siellä on ollut. RXCLUS-ohjelma ei etsi puuttuvia maita tai bandimaita, jos käyttää pelkkää "SH/DX 100"-komentoa. Muuten RXCLUS-ohjelma on mielestäni paras itsenäinen, omalla koneella oleva klusteri-ohjelma, jolla pystyy samanaikaisesti liittymään neljään eri klusteriin (esim. OH2J, joku japsi, joku jenkki ja joku eurooppalainen). Se on kätevää, koska kaikki klusterivihjeet eivät ole kaikkialle leviäviä. RXCLUS on ilmainen, siihen saa omat puutelistansa ja siinä on Sepon, OH3MKH; tekemät suomenkieliset tekstit.

"SH/STA OH5TQ" vastaavasti antaa aseman nimen, QTH:n, lokaattorin, suunnan ja kotinoden. Kotinode- tiedosta on hyötyä, jos haluat talkata ao aseman kanssa ja se ei jostakin syytä onnistu OH2J-klusterin kautta. Loggaat itsesi aseman kotinodelle ja laitat T-messun asemalle siellä.

73
 Jari, OH2BU


Ymmärrän niitä dx-clusterin käyttäjiä jotka haluaa vain mahdollisiman vähän vihjetä ruutuun, juuri ne jotka eniten kiinnostavat. Minulla on rajoituksia vain muutamalla annojen lähettäjille joilla ei ole mitään harrasteeseen liittyvä asiaa, kuitenkin jatkuvasti jakavat omia mielipiteitä, tämän kanavan kautta.

Minä en pahastu vaikka saan ruudulle vihjeen joka ei juuri nyt minulla kuulukkaan, vain päinvastoin olen mielissäni että minulla on tieto kyseisestä asemasta, että asema on yleensä äänessä. Minun asia on kohdistaa kuunteluni siihen ajankohtaan kun keliä on mahdollisesti tänne. 

Jopa 2 m tai 6m vihjeet otan vastaan, vaikka en niitä työskentele, niistä voit nopeasti päätellä esimerkiksi nousevan auron, ellet bandia jatkuvasti kuuntele.

Minusta OH2J telent dx-clusterin parhaita puolia on yhteisöllisyys jonka A komennon käyttö mahdollistaa. Jos nämä vihjeet auttaa sinua dx-clusterin palvelujen käyttämiseen sekä osallistumaan ajankohtaisen, bandilla juuri nyt tapahtuvan dx-tiedon tiedon jakamiseen - tervetuloa!

Täältä löytyy lisää käskyjä ja filtterin teko-ohjeita.
 http://www.dxcluster.org/main/usermanual_en-12.html

Se miten Telnet ohjelma löytyy kenenkin pc olen täysin ulkona, minulla on aikana ollut XP  ja nyt W8, tosin vaihdettu 32 bittiseen alkupeäisen 64 sijaa, koska kuulemma kaikki minun harraste ohjelmat ei olisi pyörinyt siinä 64  bittisessä.

OH2J Telnet dx-clusterin osoite tiedot RXclust ohjelman telenet ikkunalta kopsattua

Kutsu        Srv   ip-osoite tai host- nimi           portti
OH2J         S     ham.connect.fi                       7300

http://www.hb9bza.net/rxclus-download

Tervetuloa dx-maailmaan auringonpilkku maximissa, se on harrastuksen yksi kiehtova osa-alue, jossa dx-clusteri on mainio apuväline.


73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

Ei kommentteja: