Oma blogiluettelo

maanantai 6. tammikuuta 2014

SRAL ja liikennekulttuurin vaaliminen



 
 
Kuuntelin tuota 21003 hetken, ja kääntelin antennia Etelä - Mantereen laidasta laitaa lyhyttätietä, oli hiljainen signaali tuohon aikaan. Joten käänsin pitkäätietä ja sieltä se tuli hyvin luettavissa. Siitä innostuin antamaan vihjeen joissa tuo LP maininta oli. Kuului muitakin OHasemia menneen läpi, minulle se oli uusi IOTA ryhmä.


21003.0  CE8/UA4WHX  5-Jan-2014 1049Z  SA-091 via LP                -OH5TQ-

Näyttää dx-summittiin mahdollisuus päästä, koska bandien vaihdot ilmoitaa sen kautta dx-clusteriverkkoon
UA4WHX-@      21003.0 CE8/UA4WHX/P SA 091, ISLA RIESCO                1029 05 Jan   Chi
UA4WHX-@      10103.0 CE8/UA4WHX/P SA 091, ISLA RIESCO                0156 05 Jan   Chile
UA4WHX-@      14003.0 CE8/UA4WHX/P SA 091, ISLA RIESCO                0103 05 Jan   Chile
UA4WHX-@      14233.0 CE8/UA4WHX/P SA 091, ISLA RIESCO                0032 05 Jan   Chile

http://dx-world.net/2014/ce8-ua4whx-riesco-island-sa-091/

Kohtailaisen harvinainen näyttää IOTA ryhmä olevan, vain neljä aktivointia RSGB IOTA arwardin tilastoinnin mukaan.

Activations credited for this group
The following activations have been accepted for credit three or more times:
  • CE6TBN/8
  • CE7AOY/8
  • CE8/F5AHO
  • CE8/R3CA
http://www.rsgbiota.org/info/search.php?q=SA-091

AF, AS ,EU, SA ja NA  mitä nämä on ?

Nyt on selvinnyt että kyseiset lyhenteet on SRAL suosittelemassa Workkisen arvomaailma PDF julkaisussa. Tästä suosituksesta saisi myös muutama kysymys olla, niin moniste tulisi edes hankittua ja luettua.  Sen kirjoittajat ovat itse aktiivia bandeilla, tietävät kyllä mista kirjoittavat.Tosin kaiken monisteessa kirjoitetun asian sisäistäminen voi tuossa harrastuksen vaiheessa voi olla vaikeaa.
http://www.sral.fi/luettelo.php

Harrasteemme perustutkinto on olennaisesti helpottunut, liikennekultuurin perusasoiden opastus on jäänyt puolitiehen, tuskin se viranonomaisia kiinnostaa, on siirrytty omavalvontaa. Mutta mitkä on SRAL työkalut tässä tilanteessa, näin ulkopuoliselta vaikuttaa, ettei niitä ole.Tuntematta tilannetta tarkemmin, niin  USA:ssa on puututtu häiriköihin ja muuhun ei toivottuun toimintaan, ainakin rangaistuksia on jaettu.

Workkimisen arvomaailma, on valmistunut kuten tekijätkin sanovat...tosi tarpeeseen. Mutta saavutetut edut, eli häiriköinti vain jatkuu, joska kukaan ei ole joutunut "pölkylle", tai edes saanut julkista huomautusta. 

Tällä meidän nykyisellä asenteella tuotetaan ja päästetään näitä puolittain ohjattuja harrastajia bandeille, jotka meidän oman ohjauksen puutteen ansiosta,
haukutaan pystyyn bandilla kaikkien kuullen ja eivät sen jälkeen tulee koskaan hf dx-bandeille. Kuin korkeintaan aiheuttamaan häiriköintiä dx-pedioiden taajuuksille. Näitä häiriköitä on jo tarpeeksi bandeilla.

Pitääkö harrastukseen liikenteen ohjaus olla näin retuperällä. 3699 känniörinät on omalukunsa, ne vain kuvastaa yleistä nykytilanetta maassamme - valitettavasti.

Hyvän työskentely kulttuurin vaaliminen = omavalvonta on juuri  SRAL asia, toivon että hallitus ottaa tämän vakavasti, ja kaivaa myös ne sinne pressun alla lakaistut esiin ja käsittelyyn. 

Kyllä nämä lyhenteet pitää olla peruslyhenteiden joukossa jotka on syytä hallita, dx-harrastuksessa ne tulee päivittäin vastaan jos bandilla vain ollaan. Vaikka niiden käyttöä ei missään ole kuin suositeltu. Esimerkisi IOTA awardissa, jonka keräily on varsin yleistä, on saariryhmät merkitty maanosittain joissa juuri nämä lyhenteet on olennainen osa tunnistamista.

Näiden lyhenteiden tunteminen osaltaa selkeytää liikennettä, tietysti jos yleissivistykseen kuuluva tieto missä maanosassa itse olet, on tiedossasi. Näihin molempiin on helppo ratkaisu, hanki Amateur Radio World  Prefix Map, nykyisin jopa SRAL niitä myy, sijoita se näköetäisuudelle, nopea lunttaaminen on mahdollista. Ellei joku käyttämäsi pc ohjema sitä tee puolestasi.

http://www.dxatlas.com/

Usein huomaa miten huono maanosien sisäinen dxcc-maa prefiksien tunnistus on esimerkiksi EU osalta, pileupista poimitaan asemia jotka ei ole EUsta . Siinä romuttuu "only EU" kutsuminen ja homma karkaa piluppiaseman käsistä. Ja hetken on bandipoliiseilla töitä ilmoitella ketä tässä nyt työskennellään, ja tämä hässäkkä aivan turhaan. Jos vain pidettäisi kiinni siitä ilmoituksesta joka hetkeä aikaisemmin oli itse antanut.

Järven vedenpinta nousussa

Sonnanjärven pinta on noussut edelleen, nyt ollaan tyypillisessä kevät korkeudessa. Saa nähdä miten tilanne jatkuu, jos nousu jatkuu. Olemme täällä Verlassa Vuohijärven ja Kymijoen välisessä vesireitissä, jolla on tiukat vedenkorkeuden rajat, joita automaatti antureilla seurataan, tälläkin järvellä on tulossa ja lähdössä virtaama mittaus.  Ympäristo.fi sivuilta löytyy tulokset, kaikille halukkaille. Siikakosken voimalaitoksen patojen asennot on täällä ratkaisevia, seuraava voimalaitos on Voikkaalla Kymijoessa. Pyhäjärvi toimii tässä välissä puskurina, silläkin on raja-arvot jota viranomaiset valvoo. 

http://wwwi2.ymparisto.fi/i2/14/index.html

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

Ei kommentteja: