Oma blogiluettelo

perjantai 15. marraskuuta 2013

Työskentelin piraatin, tai ei löydy lokista

Talvista Verlaa parin vuoden takaa

Työskentelin piraatin, tai ei löydy lokista

Tässä muutamia versioita, joista löytyy hyvä selitys. Olet todella workkinut piraatin joita on aina liikkeellä joka pedion surmaksi.  Nyt vain niin monta peditiota liikkeellä että, dx-clusteriin annettujen väärien kutsujen määrä on huipussaan, ei malteta kuunnella asemaa niin pitkään että hän antaisi oman kutsun, vaan pitää antaa vihje, joksi sitä luulin, eikä kutsu sattunut kohdalleen. T33A ja K9W suunnat on kovin lähellä toisiaan, cw:llä myös sähkötysnopeudet suunnilleen samoja, ehkä K9W antaa useammin oman kutsun.

Viimepäivinä olen useita väärin annettuja kutsuja ihmetellyt

Viimeksi eilen iltasella 10 Mhz K9W vihje, joka oli aito 5H3. Montakohan K9W yhteyttä siinä ehdittiin kirjata, ei edes maltettu kuunnella minkä kutsun vasta-asema antaa, vaan luotetaan dx-vihjeen tietoihin. Jälkeenpäin ihmetellään miksi en ole lokissa, ja selitys työskentelin piraatin. Vaikka asema oli aito, se ei vaan ollut se joksi sitä luulin.

Minäkin tämän vihjeen jälkeen ihmettelin miksi kyseinen asema ei tule tyypillisellä navanyli signaalilla, onko muutaman tunnin tauon aikana kelit niin muuttuneet. Laitoin linukan tulille, pyörittelin antennia ja kuuntelin jopa 40m 3 elm. jolla 10 Mhz asemat yleensä kuuluu hyvin. Mikään ei viitannut että asema tulisi oikeasta suunnasta ja oikealla navanyli tonella. Asema antoi kutsunsa, menin alakertaan iltakahville tyytyväisenä.

Edelleen on hyvät HF-kelit ja dx-tarjontaa yllin kyllin

Pacifikilta uutena W8A (KH8) Amerikan Samoa, nyt jo jenkitkin noiden prefiksien kanssa leikkii.
http://www.dailydx.com/Calendar.htm
 de OH2KIF

 


 
uusi prefixi Z8 Etelä-Sudan !   tunnetut OH-dxärit mukana:
 
15-28.11            S.Sudan             Z81X                   By DL3DXX N7NG PB2T OH0XX OH2BH OH2PM OH6KN TA1HZ fm Juba; focus on 160 80m; 3 stations; amps; verticals + Beverages; active for CQWW DX CW w/ single band entries                      http://qrz.com/db/Z81X


Linkki

http://www.kouvolansanomat.fi/Mielipide---Kolumnit/2013/11/13/Jos+en+min%C3%A4+niin+ei+kyll%C3%A4+muutkaan/2013216513215/68

Ei kommentteja: