Oma blogiluettelo

lauantai 16. marraskuuta 2013

Hyviä uutisia saksanmaalta Kielistä , SFI 178 ja Auringon pilkut 272


28.11.2010 Aamua pienessä pakkasessa
 
Aamun hyviä uutisia saksanmaalta Kielistä DK0WCY, Auringon pilkut 272

Date                 Hour   SFI   A   K Exp.K   R    SA    GMF   Aurora   Logger
16-Nov-2013   06       178  11   2     0       272  act     qui       no          DK0WCY
http://www.dk0wcy.de/

Korjaus ja tarkennus

W8A on tietysti (KH8) Amerikan Samoa, sama porukka on menossa myös (5W) Samoalle ja sieltä kutsulla 5W8A
http://www.n8a.eu/

Miksi minua ei löydy lokista, vaikka samaan aikana workkineet siellä on

Monilla isoilla peditoilla on siirrytty reaaliaikaiseen tiedonsiirtoon lokien osalta, aina se vain ei onnistu täydellisesti, joku pätkiin. Usein lokia siirretään myöhemmin uudestaan, tai viimeistään pedition loputtua. Nyt olen käsittänyt että lopullinen K9W logi on siiretty katsottavaksi.

Muutaman kerran olen ollut kuulolla upissa kun vasta- aseman kutsu ei ole mennyt oikein pileuppiaseman lokiin. Vasta-asema yrittää sitä korjata onnistumatta, syynä ovat olleet samanaikaisesti samalla taajuudella kutsuaan huutavat, vaikka edellinen yhteys ei ole vielä valmis.Ja pileuppi aseman kiireet painaa päälle ja kutsuvirhe jää lokiin.

Siksi vierastan yhteyksiä joissa ei ole selvää ok tai vastaavaa kuittausta

Milloin yhteys on edellisen aseman kanssa päättynyt. Vierastan niitä monitaitureita pileuppiasemilla jotka ottavat uuden kutsun vaikka edellinen yhteys on mielestäni vielä kesken, minusta se antaa selvän merkin kaikille muille asemille, antakaa omaa kutsua edellisen yhteyden päälle.

Jos on yhteys on meneillään sitä pitää kunnioittaa radiohiljaisudella

Olen varmasti vanhoillinen tässä asiassa. Ääri esimerkkinä muistuu mieleeni takavuosilta joku KP1 vain mikä harvinaisuus se oli. Jenkki sanoi vain kutsuja ja 59 ja ei edes kuunnellut vasta-aseman vastausta, siirtyi vain seuraavaan asemaan. Minusta tämä ei täytä kaksipuoliselle yhteydelle vaadittavia kriteereitä. No mikä minä olen tuota todistelemaan, että näin olisi tapahtunut, täältä kuunneltuna tuli vain tämä käsitys. Niin oli kova nopeus yhteyksien pitämisessä, hyvä kun kutsun ehti sanoa ja jenkkiä tietysti ajettiin. DXCC-awardiin tämä menettely kait riitti, jos kortin sai.

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

 

Ei kommentteja: