Oma blogiluettelo

tiistai 12. marraskuuta 2013

QRX Man ja muilla häiriköillä on ollut hommia vuorokaudet läpeensä

 
 
Jotenkin kaipaa lunta ja pientä pakkasta, tämän vesisateen paikalle

QRX man asialla

Sama häirikkö kuin keväällä on taas asialla. Nyt häirikkö on sähkötellyt huonolla käsialalla QRX:ä dxpeditionien jaksolla. Signaali on vahva ja tulee voimakkaimmin Ranskan-Espanjan-Portugalin suunnasta. Hänellä on pitänyt nyt kiirettä, kun on monta peditionia häirittävänä. Jo aikaisin aamulla hän on ollut asialla. Keväällä hän antoi kutsukseen EAHYL tai EASYL. Nyt hän esiintyy bandipoliisina ja uhkaa häiritä koko ajan, ellei häntä totella.  Kun hän oli eilen aikansa sähkötellyt K9W:n jaksolla, hän ilakoitsi sähköttämällä  Win, Win, Win, että hän oli saanut dx:n poistetuksi jaksolta. Vaan eipä ollutkaan. K9W jatkoi tyynesti ja vähitellen QRX-mies häipyi. Samaa ilakointia hänellä oli keväälläkin. Nyt maanantai-iltana hän tuntuu olevan T33A:n jaksolla 10 Mhz:lla ja DX-clusterilla on ärtyneitä workkijoita. Joku siinä kysyy, eikö tätä QRX-miestä saa kukaan ammutuksi ja toinen, että nyt tarvittaisiin kaasukammio.
 
Hän ei ole ainoa häiritsijä. Niitä tuntuu oleva useampia. Sellaisiakin, jotka lähettävät toisen aseman kutsua dx:n jaksolla ja saavat metelin aikaan ja saavat toisen aseman huonoon valoon.  Tuntuu kummalta, että tuollaiset sairaat ihmiset ovat saaneet radioamatööriluvan. Tuollaisesta on kaukana Ham Spirit ja DX Code of Conduct, jota kaikki peditionit näyttävät suosittelevan. Pitäisikö pätevyystutkinnon yhtenä osana olla jatkossa psykologinen testaus, jolla varmistettaisiin, että tällaiset henkilöt eivät saisi lupia.  
 Markku, OH8OR
 
 

Tunnettu IOTA peditioita tekevä ja DX aktivisti K6VAA on meille kaikille asiaa 42 minuutin verran. Sivuten juuri tätä aihetta hyvin omakohtaisella kokemuksella, hän ollut äänessä useista uusista IOTA ryhmistä, pikku signaalilla.
http://youtu.be/svLlfrFA-1E

10104 oireyhtymän julkistamisesta

Olen saanut osaanottavia lausuntoja, kiitos niistä. Ja kaupanpäällisiksi antennin parannus ehdotuksia, joita olin jo miettinyt aikaisemmin. Dipoli on aina dipoli vaikka se vielä kääntyisi. Kirjoituksestani puuttui hymiö, en todellakaan sitä kirjoittanut hampaat irvessä ja pipokireällä, tää on vain harrastus ja tälläisenä se minulla pysyy.Vaikka se 10 Mhz yhteys jäisi K9W saamatta, se on vain yksi muiden joukossa, tuskin perikunta siitä harmistuu.

Se osuus jossa tarjosin taajuuden vaihtoa, häiriköiden kiusaksi olin tosissani. Mutta mene nyt jenkkipoikia neuvomaan miten heidän EU pileuppi pitää workkia, lehmän hermoja siihen muutenkin jo tarvitaan.

Taas olen 10 Mhz kuuntelulla

T33A pitää vastaanottoa 10103, ottaa upista, tulee hyvin. Nopeasti on upin taajuus  noussut EU on tullut töistä. Eka rauhallinen taajuus on 10110 jossa HB9 takoo cq. Jos K9W tulee cw:lle ja  tunkee itsensä tuonne T33A pileupin sekaan, on hässäkkä valmis. RTTY:llä asema ollut  tällä bandilla, sielläkin kaivataan uudelleen tuloa tälle bandille.

Uuden karhee IOTA äänessä

21260.0  YB8V        12-Nov-2013 1343Z  by numbers 5up OC-157    
http://dx-world.net/tag/yb8v/

73 Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

 

Ei kommentteja: