Oma blogiluettelo

maanantai 11. marraskuuta 2013

Minulla on havaittu 10104 / K9W oireyhtymä

Talvea odotellessa

Minulla on 10104 / K9W oireyhtymä joka vain pahenee, EU häiriköintiä kuunnellessa

Lauantaina iltasella olin taas 10104 taajuutta kuuntelemassa, joka on ollut K9W vakio taajuus. Kiveen hakatuista ennakko tiedoista poiketen joka on 10103. K9W ilmestyi taajuudelle, japania ja jenkkilää meni läpi. Yhtään EU asemaa ei mahtunut joukkoon, ainakaa minä en kuullut, asemasta tuli useita vihjeitä. Ja alkoi tyypillinen viikonlopun häiriötehtailu usean aseman toimesta, tätä taisi kestää pitkään. Ja itse työskenneltävä asema jäi ainakin minulta täysin pimentoon. Reilun puolen tunnin kuluttua tulin taas taajuudelle, ei merkin merkkiä K9W asemasta. Vain muutama häirikkö siinä vielä viestitti sanomaansa, singaaleista päätellen nyt oli myös joku ei EU asema oli tullut kommenteineen taajuudelle. Hänen sanoma oli tyyliä, siitä saitte kun häiriköitte, tosin taisi hänelläkin olla huoli että muutkin maanosat sai osansa, kuuntelun vaikeudesta.

Onnittelut niille 50 OH-asemalle jotka ovat jo 30m bandilla K9W lokissa.
http://www.clublog.org/charts/?c=K9W

Epätoivoinen viestini K9W asemalle

Jos pileuppi ohenee, kuuntele myös omaa taajuutta jos kuulet jatkuvaa häiriköintiä, siirrä omaa taajuutta. Nyt olisi ollut  yksi ylös tai alas, aivan tyhjää.Siis siihen Teidän kiveen hakaamaan ja nettisivuilla mainostamaan 10103 olisi voinut heti siirtyä. Ei ne kiveenhakatut taajuuden ole aina muillakan bandeilla aina toteutuneet. Minun puolesta vaikka isompikin siirto. Nyt kyseinen asema siirtyi toiselle bandilla, samalle modelle.

Myöhemmin illalla tilanteen rauhoittuessa tuli saksasta, lohduttava vihje. 
10104.0  K9W          9-Nov-2013 1900Z  it`s kleer =N0 EU=                 DF4FQ

Positiivista viestiä K9W asemalle

Nyt saarella antennien vaiheistaminen on tuonut mahdollisuuden hyödyntää pitkäntien keliä. Nouseva A-indeksi on tukennut tehokkaasti lyhyentienkelin, joka tulisi suoraan Auroravyöhykkeen läpi, tänne meille pohjoiseen. Niillä bandeilla joilla eteneminen pitkäätietä on ollut mahdollista.Tosin vähän se on tiputtanut myös pitkäntien keliä, ainakin aamulla 12m cw:lla sen huomasin, hyvin kuitenkin oli luettavissa.

 10104.0  K9W         10-Nov-2013 1832Z  up 1                          R6JY

Tämä 10 pv vihjeen perusteella K9W tuli himmeesti, A-indeksin nousu oli tehnyt tehtävänsä, ei pelkoa että häiritsijät iskee. Vain IT9HLR tuli taajuudelle antamaan kutsuaan, se sai tietysti poliisivoimat liikkeelle, ehkä se oli tuon kutsun antamisen tarkoitus.

15.11.2013 saakka on vielä aikaa kuunnella 10104 taajuutta ja odottaa A-indeksin laskua ja yrittää saada K9W. Toivotaan että oireyhtymän sivuoireet silloin myös helpottavat.

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi
 

Ei kommentteja: