Oma blogiluettelo

keskiviikko 21. marraskuuta 2012

CQ WW CW ja ZL9HR tulossa

 
 

Tapani OH5BM ja Ville OH5RF kyselivät OH2J dx-clusterilla joko olen Sepon VK9/OH1VR 10m cw:llä workinut. Kielteisen vastuksen jälkeen, kuitenkin piti yrittää, ensin 12m  6elm monolla, ja vaihdoin  sen 15m  6elm monoo joka oli kuuntelussa se oli selvästi  parempi ja siihen linukalla vähän tarjosin tehoa. Ja Seppo kuuli OH5?? jota vähän vielä korjasin, ja pienen tahkoamisen jälkeen tuli uusi bandipinna. Ennestään sieltä olin saanut 12m cw uutena. kelit 10m oli sinne erittäin hyvät myös muitakin OH asemia läpi menneiden listalla.

Näitä ”vääriä” vihjeitä on joka päivä tarjolla, joten katso tarkkaan mitä olet workkinut. En tiedä mikä näissä taustalla, kiusantekoa vain selvä hätäily, ettei malteta kuunnella kutsua, vaan vihjettä pitää laittaa. Joskus menee pitkäänkin ettei kukaan korjaa.

Tämän tehtävän hoitamiseen pitäisi siirtää ainakin yksi bandipoliisi, mieluiten useampia, olisi pileup taajuudella vähemmän aivan turhaa poliisitoimen liikennettä.

24896.0  9Y4/DL7VOG  20-Nov-2012 1503Z  not pt0s                     <OK1PI>

Vaikka PT0S on vielä kesken, voin sanoa lähes päivittäisellä pienellä kuuntelulla, ettei operaatio ole ollut mitään juhlaa. Nyt olen keskittynyt kyttäillyyn vain omiin bandipuutteisiin ja niissäkin vain oman aseman suorituskyvyn mukaisin bandeihin, mode pinnojen kyttäilyistä olen luopunut. Uusia on tullut vain 80m cw:llä, joka toisaalta oli myönteinen yllätys, mutta vasta-aseman panostus tuolle bandille  ja aktiivinen tarjonta oli siihen syynä, ei minuna dipolini.30m olen jopa kutsunut mutta kääntyvä dipoli ja linukka ei ole tuonut tulosta. Tuossa se 10138.5 kohiseen, aina kun ole radion vierellä, ja linukka lämmin.

Radio Arcalan operaattoreita on äänessä CQWW CW -kisassa 24.-25.11. mm.
tunnuksilla CR2X, OH8X ja OH0X. Kyseessä on maailman suurin vuosittainen
CW-kisa, ja voit seurata näiden ja monien muiden asemien edistymistä
reaaliaikaisesti internetissä osoitteessa
cqcontest.ru.

Kilpailukärpäsen purema-apuna Arcalan asemilta on osin tarjolla myös
reaaliaikaiset audio- ja/tai videostriimit, koko 48 tunnin ajan. Niiden
välityksellä voit seurata vauhdin hurmaa ja lopulta innostua kokeilemaan
itsekin. Muista siis
cqcontest.ru.


Keliennuste: ZL9HR (Campbell I.) - OH, Marras-joulukuu 2012

Seuraavassa haastava keliennuste: ZL9HR (Campbell Island) - Suomi. Tälle Uuden-Seelannin eteläpuolella sijaitsevalle saarelle matkustaa retkikunta marras-joulukuun vaihteessa 2012 (28.11.-9.12.).
Lisätietoja osoitteesta http://www.campbell2012.com.

Tutustu myös näihin faktoihin ennusteessa.


Kiitos Jari OH6BG linkistä ja lisätiedoista.

73, Pertti OH5TQ
http://perttioh5tq.blogspot.com/
omakutsu toimii
pertti.oh5tq@gmail.com
skype on
Kotisivut

http://tupala.mine.nu/oh5tq/

 

Ei kommentteja: