Oma blogiluettelo

sunnuntai 5. helmikuuta 2012

7060 Hyvä kotimaan liikenteen taajuus, kaikenpäivää

                   Suuri hiljaisuus, vain pakkanen paukkuu -31c, ennätys Verlassa

3504.0  HK0NA        4-Feb-2012 0600Z  now  9+20db   on Dipol!!!!!!<DL3ALI>

Ei täältä tuollaisia signaaleja ole havaittu. Yritä sitten tuon tason signaalia saada Malpelolle, ei vajaa kW riitä. Kumma että ssb olen lokissa, tämä cw tuntuu nyt vaikealta, ainakin näin viikonloppuisin. Viikolla meni usea päivä, etten voinut olla auringon nousussa mukana. Vähän jätin yrityksenkin tänne loppupäähän, olen huomannut että minulla on isot numerot tällä bandilla palvelunumeroissa.

Unkarilaisia pakkasia paossa
28.01.2012-20.02.2012 Fallis ja Futuna FW0NAR
9.1 –8.2.2012 Naurulla C21HA

7060 on muodostunut suosituksi  hyvien kotimaanyhteyksien ansiosta jotka toimii koko päivän ansiosta ja samalla siitä tullut kaksinpuheluiden suosittu taajuus, tai erittäin hitaasti kiertävien rinkuloiden pitopaikka. Olenkohan tullut kärsimättömäksi, 3699 sentään aina joskus tuplaamisien ja triplaamisien jälkeen löytyy yleensä rakoa. 7060 ei työskentely kulttuuri ole vielä 3699 tasolla. Näille molemmilla taajuuksilla, sopisi erinomaisesti ns, kutsukanavan tyyppinen käyttö, eli siirtyminen toiselle taajuudella, kun sopiva vasta-asema löytynyt.

Ellei kysymyksessä ole, lyhyet mielipiteet tai breikit väliin, kyseiseen aiheeseen liittyen.
Luulisin meidän, jotka olemme käyneet varusmiehenä viestissä, ymmärtävän lyhyen sanoman  ja pienen kuunteluvälin merkityksen, joustavalle työskentelylle.

Amateur Radio Use of the Allocation at 5 MHz

Pakkasta ollut reippaasti, jopa –31 äänestyspäivän aamuna  on käynyt. Kaakeliuunia on aamuin ja illoin lämmitetty, silloin on sopivasti pysynyt kaakelin pinnasta kädellä kokeiltuna uuni lämpimänä. Kyllä on monen laitteen osat pakkasessa rapeita, siinä ei tuotteen IP numerot, ole olleet kuin haitaksi, murentuneet kuin Vanajan Vehnäkorput. Ehkä eivät ole paikalliseen suveen suunniteltuja. Paikallisen vesiosuuskunnan ”letkujen” vetokin keskeytynyt, varmaa siinäkin joku pakkasraja. Ellei letkuilla, niin asentajilla, tai molemmilla.

Minusta nämä uutiskuvat Lahti - Hki moottoritieltä, oli kuin Nastolan Autopurkaamolta.



73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: