Oma blogiluettelo

sunnuntai 12. helmikuuta 2012

3G verkossa selvästi nopeammin - 4G:llä

                                 Kymijokea Korian sillalta pohjoiseen 11.2.2012

Hyvin kelpasi HK0NA OH-asemille, kyllä oli tarjontaakin

Mutta HK0NA porukalla oli kaikkien iloksi oikeita antenneja mukana sekä taitoa käyttää niitä, toisin kuin näillä VP6T mestareilla. Kannattaa myös muistaa että totuudessa Spiderbeam ei ole antenni muuta kuin erittäin hyvissä olosuhteissa. Turhaa tässä tapauksessa on syyttää kelejä sillä koko Pitcairnin pedition katastrofi OH maassa on vain suurimmalta osaltaan väärien bandien valinta vääriin aikoihin sekä väärillä laitteilla yrittäminen kylmään totuuteen. Olen vorkkinut maan aikoinaan 28mc.llä, 21mc.llä ja 18mc.llä paljon heiveröisemmillä antenneilla, jopa windomilla, miksi nyt ei edes 14mc kuulunut kunnolla?
Kun tuota VP6T lokissani 0 yhteyttä asemaani vertaa vaikka tulokseeni HK0NA 5 bandilla lokissa samoin TN2T 4 tarvituilla bandeilla jää jotain tosiaan kysymysmerkiksi.
Mieleeni muistuu tuo kumma keppimiesten peditio VP8ORK jonka vain "super" tai korpi qth asemat vorkki näiltä nurkilta. Olin kerran ihan sen pedition alussa jopa huutamassa asemaa heikolla menestyksellä, koska en käytä linukkaa. QTH.ssani on jatkuva S 3-7 antennista tuleva city - kohina taustalla joten mitään tosi pihinä asemia ei täältä vorkita, hi.


oh5c Jussi

Mikä ihmeen LoTW qsl? Jarin OH2BU ohjeet, siihen liittymiseen ja käyttöön.

Olin muutaman päivän ilman nettiyhteyttä, yritin kaikkien oppien vastaisesti kaikissa usb liittimissä herättää 4G verkon mokkulaa henkiin ja nettiyhteyteen. Loppujen lopuksi sitä ei missään usb rakosessa tunnistettu vaan jonkun edeltäjä mokkulan, tai laiteen tietoa pukkasi ruutuun. Nyt uskon että samassa usb kannattaa pitää samaa laitetta, säästyy monilta harmeilta, eikä tökkiä satunnaisesti eri rakosiin. Vanhan XP sain kovan rimpuilun, ja kokeile ja erehdy tyylillä ja neuvojen ansioista tulille, mutta läppäri ei minulta onnistunut.

Muuten se 4G verkko joka tässä tapauksessa on kuitenkin vain 3G verkkoa antaa täällä haja-asutusalueella reilusti tuplaten ylös, ja kolminkertaisesti alas nopeutta, verraten siihen vanhaan 3G mokkulaan. Eikä hinta edes tuplaantunut, Saunalahtea tässä kehun. 

On siinä paikallisella kyläkuitu-osuuskunnalla myydä osuuksia  ja periä kuukausi maksuja, jotka ovat kolme kerta nyt maksamani. Tosin en sitä 100 Megan yhteyttä en edes tarvitse.  Ei tavallinen sukankuluttaja, ole kalliista valokuidusta kiinnostunut. Ehdotetun sopimustekstin mukaan sen irtisanominen, on todella hankalaa, ellei mahdotonta, jos asuinkiinteistö on siihen liitetty, vastuu maksuista on allekirjoittajan, vaikka kiinteistö vaihtaisi omistajaa. Näin minulle kerrottiin.

 Nyt taas ehtii  bandeja selaamaan ja dx-clusteria katselemaan ja rxclussen hälyjä kuulostelemaan. Vanha saabikin taas kulkukunnossa.


73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: