Oma blogiluettelo

tiistai 9. tammikuuta 2024

Tiistai oli toiminta päivä OH-puskissa - Sekä NA suunnassa POTA

 

Joskus on ollut Auroraa
kuvaaja tuntematon

Tiistai 9.1.2024 oli toiminta päivä OH-puskissa

Pasi OH1MM/M aloitti heti aamulla tarjonnan, viidestä kohteesta kertoi tulevan ääneen.

OHFF-1130,1544,1072,0988 ja 1197.

Markku OH8UV/P oli OHFF1536. 

Jarmo OH2CGU/P OHFF-0537 ja 1599.

Ei tule mieleen, että aikoihin olisi näin runsasta tarjontaa ollut, monta uutta tuli varmasti.

OHFFCluster piippasi alvariinsa, hyvä että mikroaalto uunin lämmitetystä lounasta ehti nauttia, muutaman kerran kahvi mukin kanssa, nousin 13 porrasta radioiden äärelle yläkertaan. Jarmon kanssa meni 15 m yhteydeksi 52/33 raportein, eka kohteessa.

Jarmo kertoi yhteydessä, että useita OH asemia oli tullut lokiin muillakin kuin 40m alueella.

Illalla muutama jenkki POTA kaupanpäällisiksi, joista pari ei edes clusterille ehtinyt, kun poistuivat taajuudelta. 20m cw:llä on näitä cq pota kutsujia, jos heille ei kukaan vastaa, hiljaisuus laskeutuu taajuudelle. Huomasin jos dx-summitilla on vain vihje muodossa K-4444, ei välity https://wwff.co/dx-cluster/ pitää olla KFF-4444 muodossa.

Lyhyt sukellus erään kotimaan kilpailun historiaan

Olin aikanaan järjestämässä Kevät kilpailua jossa työskenneltiin oh-asemia  vain 10 ja 15m alueilla cw:llä ja ssb:llä, se oli silloin kun pilkut todella vähissä ja liikenne noilla bandeilla oli hiljaista. Muistikuva lokien sisällöstä, kaikki oh piirit tuli voittajien lokiin. Aaro OH9RJ oli usein ainoa piirinsa edustaja. Kuntajahti oli silloin kova sana joten kunnat oli kertoimina, ja innosti asemia ääneen, jos vielä tiesi olevan ainoa siinä kunnassa.Tietysti suunta antennista ja linukasta oli apua.

Tuolla dx- jahdissa kutsuvien oh asemien signaalit on tuttu ilmiö, siitä on jopa hyötyä kun kuulee upissa läpi menneen kutsun, siihen reikään vaan heti perään ja kutsumaan.

Eräs dx-jahtaaja kolleega totesi, jos on kW niin kaksi kertaa, jos on yli kW  yksi kerta omaa kutsua riittää kutsumiseen.

Niitä milliwatin käyttäjiäkin on yllättävän paljon!

73, 44 Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: