Oma blogiluettelo

tiistai 16. tammikuuta 2024

Pelkkää POTAa - FT8 kotimaan kisa

 


FT8 modella usa suunnasta POTA jahdissa

Kaikki joille FT8 mode on tuttu tietää merkkien määrä on siellä hyvin rajoitettu.

Kutsun, jos yleensä kutsun CQ WWFF  vastaan kaikille, koska en tiedä onko kutsuva vasta-asema usan potassa tai eu puskassa.

Jos kutsun CQ NAPOTA, vastaan kaikille NA suunnan asemille, samasta syystä.

Yleensä etsin kutsuvia pota asemia NA suunnasta, samoin /p asemat on minulle herkässä klikkausta vaille. Tänäänkin muutaman 20 m pota aseman clusterille laitoin, vain yksi ei suostunut vastaamaan. Samoin  cw:llä oli muutama kutsuja joille vastasin. Dx-summitin vihjeitä kannattaa myös seurata, koska niistä vain osa päätyy puska clusterille.

Paikallisen auringonlaskun jälkeen HF -kelit NA suuntaan tippuvat, ensin 10 m viimeiseksi  20 m sulkeutuu. Kevättä ja kesää kohti, auringon lasku viivästyy, ja kelit on avoina NA suuntaan. Aina kannattaa kuunnella, jos mielenkiintoinen vihje ruudulle ilmestyy, ellei ole jo kuuntelulla. 

Olen taas tunaroinut, linukka joutuu korjaamolle, bandikytkin "hitsasi" joten se menee ainakin uusiksi. Otan vastaan ehdotuksia / tarjouksista AL-1500 linukkaan sopivista bandikytkimestä. Ameritronin varaosa nr (ame 500-3557) sama kytkin löytyy linukoista al-1200 ja al-82. Omakutsu toimii vielä!

Olen joulusta saakka ajanut vain 100w tai alle olevilla tehoilla. Hyvin silläkin pärjää, kun maltaa mielensä ja odottaa vuoroa tarpeeksi kauan, se on potassa, kaikki kutsuvat jenkit ensin ja osa isoista eteläisen- ja läntisen eu signaaleista. Sitä pitää olla tyytyväinen kun sadalla watilla saa 229 raportin.

Kotimaan FT8 kisa jäi tammikuussa väliin, aamulla vielä oletin että illalla ollaan mukana, tuli työ este. Jukan OH2BUA julkistama listauksen viihteelinen yhteenveto fb sivuilla  40m ja 80m ft8 kisa-ajan yhteyksistä kartta versioineen, oli mielenkiintoinen esitys kotimaan keleistä.

74, 44 Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: