Oma blogiluettelo

lauantai 27. tammikuuta 2024

Clippertonin TX5S palvelut esimerkillisiä - ovat lähdössä saarelta!

Hyvää palvelua Clippertonilta TX5S  


https://clublog.org/livestream/TX5S

Yö kelin työskentelyä 10 m cw:llä Clippertonille

Perjantaina seurasin live streamia 10m täplä vain pysyi paikallaann useita tuntia ssb:llä. Keli oli täältä ollut poikki jo muutaman tunnin hiljaista ssb taajuudella 28485, ei edes upista kutsuvia asemia kuulunut.

Siinä kello kymmen maissa paikallista aikaa täplä hyppäsi 10m cw palkkiin, eli asema siirtyi 28023, vihjeiden mukaan. Ei mitään havaintoa silloin taajuudelta. Täällä jo ihmeteltiin milloin se yökelin NA suuntaan avautuu, näillä pilkuilla se on mahdollista.

Taajuudella vain rx lepäsi, hiljaisuus vallitsi, siinä yhdentoista maissa alkoi tapahtua TX5S alkoi tuhista, cw vauhti oli kova, suosituksen mukaan vain kerran omakutsu. NA suunnan asemien väliin piti saada oma signaali, joka täältä on haaste, heillä on selvä etu Clipperton on naapurissa.

Täältä isot oh pojat pääsi heti läpi, kun asema alkoi täällä kuulua. NA suunnan asemia en ensin kuullut, joka tietysti hankaloitti omaa oikealla taajuudella kutsumista. Vähitellen keli avautui lisää, kuulin kutsuvia NA suunnan asemia, sekä ketä sieltä pääsi läpi. Se oli avain yhteyden saamiseen. Minulla oli monta mahdollisuutta saada kutsuni kultavaksi, jos olisi vain ollut kuin kilometripylväs paikallaan jollain taajuudella, ja toivoo että minut kuultaisi. Kyllä sekin toimii, vaatii kärsivällisyyttä enemmän kuin mitä minulla on.

Toinen vfo taas näytti vahvuutensa, sille leveä filtteri kuuntelussa päälle ja tietysti tx mukana ja selaamaan uppia. Se oli "helppoa" läpi menneen jenkkiaseman vähän taajuuden yläpuolelle vauhdilla oma kutsu. Operaattori meni hisukseen ylöspäin bandia ja sieltä poimi asemia, ei jäänyt taajuudelle uutta ottamaan, kokenut cw  operaattori siellä.

Tätä tein useamman kerran, vihdoin tärppäsi, kuulin oh5t mutta g oli viimeinen kirjain. katsoin streamista siellä oli vielä e lisänä siis kutsuni oli heidän lokissaan oh5tge. 

Ei muuta kuin uudestaan kutsumaan, siihen meni muutama minuutti, parhaimillaan TX5S singnaali nosti mittaria viitoseen saakka. Tällä tyylillä sain uuden yhteyden joka meni oikein ja streamilla näkyi oh5tq.

Kyllä yökeliä kannattaa odottaa jos on tarvetta saada yhteys NA suuntaan!

73 Pertti OH5TQ


Ei kommentteja: