Oma blogiluettelo

tiistai 15. marraskuuta 2016

Kotimaan - ja kansainvälisten HF- kisojen operaattorien aktiviteetit eivät kohtaa


Tammikuu 2015 järvi avoin, aamu ruskoa


Sisälmys:

Viitosten Syysottelun 2016 Claimed tuloksia
UA9QCQ loki robotti on saanut OHsta asiakkaita
Kansainväliset ja kotimaan HF- kisat 
VOACAP-peittokarttapalvelu piirtää nyt useamman kartan kerralla
Paperikorttia vielä lähtee

Viitosten Syysottelun tuloksia 2016 
Claimed results

Viitosten Syysottelu CW Contest: 2016 2015 2014
Viitosten Syysottelu RTTY Contest: 2016 2015 2014
Viitosten Syysottelu SSB Contest: 2016 2015 2014

Lokit viikon sisällä kisasta www.ua9qcq.com robotin kautta.

http://ua9qcq.com/

UA9CQC loki robotti on saanut OHsta asiakkaita

Palaute kisojen järjestävien ja kisailijoiden suunnalta palvelusta on myönteinen.Kisailijat erityisesti tulospalvelun monipuoliseen oman kisalokin avaamiseen, oman työskentelyn kehittämiseen, mistä ne pisteet ovat kertyneet. 

Tässä viimeisessä Syysottelussa oli myös mahdollisuus saada paperilokit mukaan, kiitos Kim OH6KZP, asia jota pidän erittäin hyvänä palveluna. Saada uusia kisa-asemia mukaan. Kynnys jota lokipakko ja lokirobotti cabrillo lokeineen ehkä henkisesti aiheuttaa. En yhtään ihmettelisi vaikka 2017 Syysottelun hoidettaisi tämän loki robotin kanssa. Ja samalla palvelulla?

Kansainväliset ja kotimaan HF- kisat 

Tulosluetteloita katsellessa on isojoukko isoja asemia joita ei kotimaan kisojen tuloksissa löydy, syitä on varmaan monia. On vai satsattu isoihin kansainvälisiin kisoihin isoilla joukkueilla. Asemien kalusto toimisi erittäin hyvin kotimaan kisoissa, jos innostuneita operaattoreita vain löytyy. 

Tässä olisi kerhoasemilla erinomainen mahdollisuus, markkinoida kilpailu työskentelyä ja aktivoida kerhon omaa asemaa ja saada mukaan uusia kilpailijoita. Kisa Elmerin valvonnassa, jos se on mahdollista.

Vaikka kaikki kotimaan HF-kisat ovat vuosittain jaettavan palkinnon osakilpailuja ja kärkiasemat ovat tosissaan mukana. Sinne kaivataan myös rentoa kisa tyyliä mukaan, kiva se on työskennellä sujuvasti vasta-asemien kanssa, kaikkien asemien ei tarvitse kuulua +40db.  QRP ja mobile asemat on kisojen suolaa, myös kärkiasemille.



[OHDXF] VOACAP-peittokarttapalvelu piirtää nyt useamman kartan kerralla

VOACAP-peittokarttapalvelu osoitteessa http://www.voacap.com/area/ kykenee nyt piirtämään useamman kartan kerralla. Aiemmin palvelussa pystyi piirtämään vain yhden kartan mutta koodin uudelleenkirjoittamisen myötä sain toimimaan myös useamman kartan piirron yhdellä kertaa.


Palvelu toimii siten että ensiksi valitaan aloitusaika ("Time UTC"), joka oletusarvoisesti on senhetkinen UTC-tunti. Tämän valinnan alapuolella on "Period:" eli ajanjakson määritys joka oletusarvoisesti on 1 eli piirretään vain senhetkisen tunnin kartta. Ajanjakson pystyy venyttämään 12 tuntiin jolloin valitusta ajanhetkestä eteenpäin piirretään kaksitoista peittokarttaa ko. bandilla.  Valitettavasti 12 tuntia tuntuu olevan maksimi sillä sen ylittäminen aiheuttaa time-outin palvelimella sillä karttojen laskeminen ja piirtäminen on melko intensiivinen operaatio johon kuluu varsinkin 12 kartan osalta jonkin verran aikaa. Toisaalta kahdella eri ajolla saa helposti katettua koko 24 tuntia!

73 Jari OH6BG

___________________________________________
OHDXF mailing list
ohdxf@sral.fi
https://www.sral.fi/mailman/listinfo/ohdxf


Pieni kasa lähteviä QSL korttia

http://www.m0oxo.com/1183-more-bureau-wasteage.html

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

Ei kommentteja: