Oma blogiluettelo

lauantai 26. maaliskuuta 2016

VK0EK Heard Isl. ensi metreillä kuultuna



VK0EK tilanne ensi metreillä

Lähtökohta ei keli-indeksien valossa ollut hyvä, pilkut minimissä. Silloin paatin lähestyessä 
Heardia, oli vielä signaalia hyvin jopa paatista, nyt ollaan siitäkin olennaisesti heikommassa pilkkutilanteessa.

Date              Hour   SFI   A   K    Exp.K   R    SA    GMF   Aurora   Logger
26-Mar-2016   04       86   9   0        0      24     qui    qui       no    -DK0WCY-

Tähän mennessä 26.3. vain korkaamatta ovat 160m ja 12m kaikilla muilla bandeilla on dx-clusterilta löytynyt vihjeitä. Se että onko kaikki paikkaansa pitäviä, en takaa tässä osittain ylikuumentuneessa henkisessä tilassa joissa VK0EK vihjeitä antavat ovat. 

Esimerkiksi kelpaa A93JA 24.3.2016  otti taajuudella 21010 noin klo 09.00 gmt  jälkeen, josta tehtiin väkisin VK0EK vain monistamalla yhtä virheellistä vihjettä, kuuntelematta aseman harvoin antamaa omaa kutsua. Ja sitten ihmetellään työskentelinkö piraatin, kyllä olikin voimakas signaali. Eikä dxa03.org  kertonut että asemaa olisi 15m cw:llä

Parhaat signaalit olen itse todennut 80m cw:llä vähän reilusti puolta tuntia  ennen paikallista auringonlaskua joka oli tänään täällä 16.42 gmt . OHta meni hyvin läpi, ainakin bandin isot pojat. Sekä samoihin aikoihin 40m cw:llä, ehkä vähän aikaisemmin alkoi signaali olla hyvä.

Molemmilla bandeilla mittari pomppi s9 maisemiin. Muilla bandeilla ei olla saamaan signaalin voimakkuuteen päästy lähimainkaan, hyvä että mittaria signaalia nostanut.

VK0EK asemien äänessä oloa ja yhteyksien kirjautumista on hyödyllistä seurata täältä.


VK0EK Yhteys määrien jakautumat 26.3.2016 klo 0543 GMT 


DXA3.org mukaan

CW 6660, SSB 627 ja DIGI 601 yhteyttä

Näytää että cw:llä on selvä ylivoima, muihin lähetelajiin verraten. Siihen on muutamia syitä jota arvailen. Ei yksin viikonlopun CQ WPX SSB-osa, johon eivät ota osaa käsittääkseni.

Heikoissa olosuhteissa, jotka nyt ovat, cw menee paremmin läpi kuin ssb. Yleensä tämän tason retkien operaattorien keskimäärinen ikä jakautuma, on se että cw on ollut ja on luontainen lähetelaji. Mitenkään väheksymättä ssb lähetettä, ja sillä sujuvan yhteyden pidon merkitystä. Ei näille retkille  yleensä lähdetä pileuppi työskentelyä opettelemaan, täysi kaaos siitä tulisi. Tilanne tulee varmasti olennaisesti muuttumaan keskinäisten yhteyksien määrissä.

Näitä esimerkkiä löytyy vuosien varrelta, tuore lisenssi kainalossa tullaan suhteellisen harvinaisesta dxcc-maasta ääneen ja kokomailma kaatuu päällle kutsuen. Useampi kuukausi siihen sujuvan työskentelyn harjoitteluun menee, vaikka joka päivä sitä harjoittelisi bandilla.

Bandipoliisien koulutuksen ulkoistus vielä urakkapyyntö vaiheessa

Vanhasta muistista painelaan UP funkkaria, tosin ehkä tarkoituksella harhauttaakseen, osaa porukasta sinne.

DN ei ole tässä tapauksessa tarkoita Saksalaisia asemia.

DAA-DRZGermany (Federal Republic of)

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi






Ei kommentteja: