Oma blogiluettelo

tiistai 26. tammikuuta 2016

Pientä pettymyksen makua on menneissä - siitä osa kiitos on auringon pilkkujen


 
Antin CT9/OH2BTB polkuja, osin kaiteisia
 
Sisälmys:
 
ARRL National Parks on the Air Rules
DX-peditot ja niiden rahoitus
Kyllä CW mode on hyvä näillä pilkuilla
Blancoja QSL korttia huutonetissä

ARRL uusin keräily todiste

National Parks on the Air Rules

Dx-clusterin jenkki vihjeissä on alkanut ilmaantua lisämerkintöjä Npota jne.... 

http://www.arrl.org/npota-rules

DX-peditot ja niiden rahoitus

LoTw ja eQSL ovat muutaneet dx-pedioiden perinteisiä rahoitus kuvioita olennaisesti.
Suureen roolin ovat nousseet dx-säätiöt joiden panostukset ovat olleet merkittäviä, unohtamatta eri laite- ja tarvikevalmistajia. Tietysti erimaissa on paikallisella verotuksen vähennyksillä iso osuus, lahjoitusten määrään ja halukkuuteen tehdä lahjoituksia.

Suositussa CLUBLOG on dx-pedition rahoitus mahdollisuus

Käydessäsi tarkastamassa yhteytesi nettisivuilla, sinulla mahdollisuus saada qsl erilaisten järjestelyjen kautta, joissa on mahdollisuus siirtää euroja/taaloja heidän tililleen. Saat perinteiset QSL kortit kotiin postinkautta.

www.clublog.org/

Meillä ei tätä verovähennys mahdollisuutta ole, joten OHDXF kerää jäsen maksuja ja lahjoituksia, ja jakaa niitä hakemusten perusteella merkittäviin dx-peditioihin. Sekä lainaa dx-retken varusteita jäsenilleen.

www.ohdxf.fi/


Viimeaikaiset dx-peditiot  VP8STI ja K5P tarjonta ja modet ja niiden erikoisuudet

Kyllä näillä pihinä kelillä vain cw on osoittautunut taas toimivaksi modeksi. Esimerkiksi VP8STI 40m aamukelien aikana siellä on ollut näppäimistöllä todellinen pileupin pyörittäjä, sitä on ollut ilo kuunnella. Siinä ei täällä päässä olleet pitkien kutsujen antajat pääseet oleenkaan oikean rytmiin, kutsumiseen ja kuunteluun. Taisi käydä niin että VP8STI piti kolme yhteyttä, kun se usean oman kutsun antaja sain oman sarjansa annetuksi. Ja kun mitään ei kuulunut alkoi taas tahkota omaa kutsuaan. Surullista kuunneltavaa, toivoa vain sopii että työvoitto tulisi tälle puurtajalle.  Tai ymmärrys kuuntelun perusteella, kuinka pitkään kannattaa kutsua, että pääsee tämän nopean operaattorin tahtiin, kutsumaan tehokkaasti jokaisessa kuuntelu jaksossa.

Minunkin blancoja qsl-korttia huutonetissä

En tiedä mistä niitä on sinne korttien keräilijöille myyntiin päässyt, ei ole enää tarjous siellä voimassa. Jukkan OH3GZ QSL korttia siellä näkyy olevan, siitä ei käy ilmi onko nekin blancoja. Oma korttia sitä sarjaa aikanaan OH4AB kautta tilasin.

Oletan että kyseinen kirjapaino on tehnyt konkurssin joku korttien keräilijä on ostanut konkurssipesältä jäämistöä ja myy niitä huutonetissä, hänellä näyttää olevan yli 2000 erilaista korttia tarjolla. Minä en niitä ole huutonettiin laittanut, itselläkin sitä sarjaa vain muutama blanco kortti, tulevan perikunnan kiusaksi vain jättänyt.

Mikä on minun vastuu ja oikeus omiin kortteihin, jotka olen maksanut. Vanhanaikaisen käsityksen mukaan tuote siirttyy maksajan omistukseen, kun maksusuoritus kilahtaa kokonaisuudessaan tilille, muistaakseni suoritus meni OH4AB tilille.

Onneksi ei siellä kirjapainossa näytä olleen nykyisen delted dxcc- maan Ravansaaren korttia blancoja tarjolla. Ja mikä on QSL painon vastuu, katkeaako sekin konkursissa. Tosin QSL kortilla on täytettynä vasta merkitystä ARRL dxcc-todistetta anottaessa. Joten minun kortin huutonettiin päätymisen syitä en ryhdy penkomaan, ellei joku tule sitä suoraan minulle tarjoamaan.

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi
 

Ei kommentteja: