Oma blogiluettelo

tiistai 19. tammikuuta 2016

Ei ehdi masto jäätyä




Repovesi OHFF- 025 kuitattu

 
Sisälmys:

Havaintoja K5P Palmyra Atoll
Ensi havaintoja VP8STI Souht Sandwich


Havaintoja K5P Palmyra Atoll

Maanantaina ehtoolla oli keliä koska minunkin 80m cw:llä dipoliin kuului hyvin K5P. Siellä kuului kutsuvan monta tämän bandin isoa poikaa, taisi siinä olla jokunen SM asemakin.
Minä katsoin ettei minulla ole tuohon kutsujien ryhmään mitään asiaa, koska ei silloin näyttänyt OH kelpaavan, ehkä myöhemmin onnistui, koska ainakin yksi kutsujista on  tälläkin bandilla lokissa. En siinä pitkään ollut kuulolla, myönteisenä vain panin merkille.

Heidän sivultaan sain lukea uuden päivityksen, olivat tehneet jotain 80 antenniin siellä, joten ainakin kuulin, vai oliko kelit vain nousseet.

Heidän lokisivuillaan on ainakin pari OH kutsua joissa on virhe toinen on 40m cw:llä ja toinen on 160m bandilla. 40m cw yhteyteen myönnän olevani syyllinen, cw:llä se piste on vain eroa minun kutsuuni. Olen varmistanut kyseisen asian sinne kirjautuneen kutsun omistajalta. 160m qsosta on sähköposti kysely lähtenyt, vastausta en ole vielä saanut.

Last QSO in database: 2016-01-19 11:49:43



Ensi havaintoja VP8STI Souht Sandwich


VOACAPin ruutu kaappaus kertoo kaiken, linkki näkyy yläosassa jossa voi rakentaa omilla tiedoilla ennusteen.

Tuli eilen ääneen, tiistai aamua odottelin. 40m cw:llä oli todella hyvä signaali s9 mittarissa, hyvin OH kelpasi, kutsujia oli runsaasti kuten arvata saattoi. Olihan retken ensimmäinen aamu tällä bandilla EUn suuntaan avoinna.

Aloitus päivänä tunti tai pari paikallisen auringonlaskun jälkeenkin 15m cw:llä oli luettavaa signaalia täällä. Se että olisiko päässyt enään länsi- ja/tai etelä EU läpi, on jo ihan eri juttu. Joskus olen taistellut samantyylisessä tilanteessa ja jäänyt ilman. Etelä- ja länsi niin vahvoilla silloin, täällä jo ollaan hiipuvassa kelissä. 

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi









Ei kommentteja: