Oma blogiluettelo

torstai 24. joulukuuta 2015

Hyvää Joulua kaikille, myös Hollannin SDR radion kuuntelijoille




Sisälmys:

Hollannin SDR radio
Ote P5/3Z9DX lokista
Contest Club Finland  Joulukilpailu Sprint
OH3AC tosiaktiivisen kerhon kaikki kerhokirjeet
Lämmintä
Sateista
Kaupunkilaistuminen etenee alueella

Hollannin SDR radion linkki

http://websdr.ewi.utwente.nl:8901/

Ote P5/3Z9DX lokista

Siinä OH-asemat jotka löytyvät lokista, ehkä vielä useammat jotka kuuli aseman.

Ei riittänyt mielenkiinto edes kuuntelu yritykseen, vaikka dx-bulletiini kertoi milloin on äänessä.



Contest Club Finland  Joulukilpailu Sprint

26.12.1100-1159SSBCCF Joulukilpailu Sprint
26.12.1230-1330CWCCF Joulukilpailu Sprint
26.12.1400-1500RTTYCCF Joulukilpailu Sprint

OH3AC tosiaktiivisen kerhon kaikki kerhokirjeet

Todella hyvä tietoisku kaikille harrastajille, ei vain kerholaisille.Viimeisin kirje ilmestyi 23.12.2015

http://www.oh3ac.fi/Kerhokirjeet%202014a.html

Lämmintä

 Koska Joulukärpänen ikkunan toisen ja kolmannen ruudun välistä herännyt ja pyrikii selvästi sisälle huoneeseen, ehkä sisäruutu on lämpimämpi kuin ulommainen.

Sateista

Rantasaunan lähdevesikaivon pinta noussut olennaisesti, nyt taas normaalissa ylivuoto tilassa. Kävi jopa reilun 1 metrin alempana, olin jo huolissani syyskuussa, tällä menolla kaivo on tyhjä vuoden vaihteeseen mennessä. Runsaat sateet pelasti tilanteen, järvenpintakin  noussut.

Kaupunkilaistuminen etenee alueella

Täällä perinteisellä haja-asutusalueella, joka on rantakaava-aluetta ollut jo vuodesta 2003 alkaen. On kaupunkilaistuminen edennyt pitkin askelin. Syksyllä 2015 kaivettiin tielle ja tien reunoilla valokuitua, joita nyt kiinteistöihin liitetään. Vesi- ja jätevesi toimii osuuskunta muotoisena, kuten myös valokuitu. Täällä 4G verkko, on tapissaan, ja palvee bitinsiirtokykyä hyvin tarpeeni mukaisesti. Ei ole tarvetta kuitusopimukseen kiinteistön hirttäytyä, koska minä ainakin niin sopimusehtoja tulkitsen.Tuosta 20m päästä tiellä se valokuitu on tarjolla, jos mieli tai sopimusehdot muuttuu.4G verkkon operaattoreita on helppo kilpailuttaa, tarpeen niin vaatiessa. Toista valokuidun vetäjää on turha pelätä, tämäkin tulee yhteiskunnan tuella, ja kaupungin takauksella.

Kaupunkilaistumisen huipuksi tällä viikolla nettitikkuni löysi ekakertaa ulkopuolisen WLAN verkon, viiteen vuoteen jonka täällä olen tikulla nettiin mennyt, en tätä havaintoa ole vielä tehnyt. 2000 luvun alussa tuli kuparilla netti ja ukkoset taloon, onneksi vain yksi pc powerilla ja pari modemia  uusittiin, se riitti syyksi nettiin siirtymiseen tikulla. Ja tietysti operaattorien oleellisesti laajentunut verkkotarjonta. 

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

Ei kommentteja: