Oma blogiluettelo

keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Kotimaan liikennettä

Vuolenkosken kyläyhteisössä puhalletaan yhteenhiileen

Repoveden kansallispuisto (OHFF-025) äänessä 17.7.-19.7.2014.

Aktivoimme Repoveden kansallispuiston (KP31KE) HF-alueilla 17.-19.7.2014.
Bandit 80m-10m ja modet CW,SSB,RTTY ja PSK.

Tavoitteena saada 4 asemaa samanaikaisesti ääneen.

Operaattorit: OH5EMA, OH5CY, OH5ELW, OH5ELX, OH5FP ja OH5CW.

Operaation kutsu on OH5AG/P

73 Juha, oh5cw 


Todella VP6PR oli myönnetty lupa 2008
Jussi OH5C oli löytänyt linkin, tnx!

VP6PR Pitcairn Islands flag Pitcairn Islands
YOSHITAKE IZUMI

ADAMSTOWN
Pitcairn Islands
QSL: JJ8DEN (QRV 18JAN2008 - 09FEB2008)

Piraatti vai uudelleen käyttöön annettu kutsu, ainoa asemasta joka löytyy dx-clustereilta.

WA9FWT      18071.0 VP6PR                                     1649 09 Jul   Pitcairn Island


Linkki

Perjantaina 18.7.2014 tulee kuluneeksi tasan 50 vuotta siitä, kun Verlan puuhiomo ja pahvitehdas sammutti koneensa lopullisesti. Viimeisenä työpäivänä, lauvantaina 18 heinäkuuta 1964, Verlassa valmistettiin puupahvia kuusipuusta lähes samoin menetelmin kuin pahvitehtaan aloittaessa toimintansa 1882

Verla-päivänä on kaikille tehdasmuseon opastetuille kierroksille vapaa pääsy. Perinteisten opastusten lisäksi on tarjolla myös saksalaisen paperimestain rooliopastus (kierros on suomeksi) sekä ulkokierros museoalueella.

Verla-päivän avaa klo 12 kulttuurineuvos Eero Niinikoski, joka Verlan tehdasmuseota johtaessaan luotsasi kohteen myös UNESCOn maailmanperintökohteeksi.
Verla-päivänä on yleisön toivomuksesta Verlan Elävän Kuvan Päivän uusintanäytös Verlan Seuratalolla klo 13. Elävän kuvan tapahtumassa esitellään harvoin julkisuudessa esitettyjä Kymiyhtiön tilaamia lyhytelokuvia eri vuosikymmeniltä. Filmejä on näytetty enimmäkseen yhtiön omissa tilaisuuksissa.
Matineassa nähdään kaikkiaan kuusi lyhytfilmiä, joiden pituudet vaihtelevat 5-22 minuutin välillä. Sarjan vanhin filmi on suomalaisen elokuvan veteraanin Oscar Lindelöfin v. 1928 ohjaama ja kuvaama dokumentti, joka esittelee Kymiyhtiön sosiaalitoimintoja  Kuusankoskella. Esillä ovat lisäksi  dokumentit Kymiyhtiön satavuotisjuhlista, Honkataipaleen tukkirautatiestä sekä Voikkaan tehtaan vanhasta paperikone 14:stä.  Kyseiset filmit ovat yhtiön oman ”filmikoplan” Eero Niinikosken ja Kalevi Pihkalan tuotantoa.
Tapahtumassa esitetään myös Heikki Jokiniemen ohjaama ja kuvaama Verlan Maria. Filminovelli kertoo Maria Mattssonista, joka toimi pahvinlajittelijana Verlan tehtaalla yli puolen vuosisadan ajan.
Elokuvat esittelee kulttuurineuvos Eero Niinikoski. Hän  on osallistunut esitettävien filmien tekoon joko käsikirjoittajana, selostustekstien laatijana, musiikin toimittajana tai tilaajana.
Myös tähän näytökseen on vapaa pääsy.


http://www.verla.fi/fi/ajankohtaista/ajankohtaistauutissivu/body0=391

Sähköä vesipisaroista - Vettä hylkivä materiaali muuttuu pieneksi vesivoimalaksi

http://www.tekniikkatalous.fi/energia/sahkoa+vesipisaroista++vetta+hylkiva+materiaali+muuttuu+pieneksi+vesivoimalaksi/a997810?service=mobile
 
 
 73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

 

Ei kommentteja: