Oma blogiluettelo

perjantai 13. kesäkuuta 2014

QRP max 5W mode SSB Itä -Timorissa


Verlaa kesäkuussa 2011

QRP max 5W, SSB ja retkiantenni kiinnostava yhdistelmä vasta-aseman kannalta

Usein olen usein väittänyt että osa dx-retkillä olevista asemista osaa kyllä pitää yhteyksiä kotiin. Muiden yhteyksien kanssa on jo vaikeuksia, tämä 4W tapaus vain vahvistaa, tämän poikkeuksen. Ei meinaa syntyä yhteyttä edes hänen kotimaahan, äänessä oloajat ja bandit ei sitä suosi, tai kelien ja bandien etenemisen perustietous on ihan hukassa. Jotka tuolla teho- mode- ja antenni yhdistelmällä ovat avain asemassa, jos yhteyksiä aikoo pitää tiettyyn suuntaan. Ainahan keliä on johonkin suuntaan, niin nytkin Japaniin osin jenkkilään.

Miksi tämä asema on joutunut minun silmätikuksi vaikka kyseinen dxcc-maa on jo kuitattu ja useilla alueilla workittu. Johtuu vain siitä kiinnostuksesta mitä 5w teho, ja modena SSB  antennina dipoli. Tästä yhdistelmästä saatava signaali täällä toisessa päässä mahdollisesti kuulostaisi. En ole vielä kyseistä asemaa kuullut ollenkaan, tosin minulla on 17m monobanderin koksi edelleen vailla liittimiä, joten en voi sitä käytää ja se bandi näyttää tuolla olevan suosiossa. Joten joudun kuuntelemaan muiden alueiden antenneilla tuota bandia. Ne muutamat hypyt muilla bandeilla ovat tuottaneet myös saman tuloksen.

Nyt taisin hetken kuulla kyseistä asemaa, spaltterit sen verta hellitti.
 21277.0  4W/HB9FLX   13-Jun-2014 1415Z  just 2kc up.  Please Q  -W6GX

Eipä enään ollutkaan vaan DV1JM siinä piti vastaanottoa.
 21277.0  DV1JM       13-Jun-2014 1441Z                                -AA8M-

http://n0un.net/4w-hb9flx-timor-leste-on-the-air/

Meitä dx-pileupin vasta-asemia muistutetaan miten pileupissa pitää käyttäytyä - hyvä näin.
Vaikka eihän nämä suositukset kaikkia koske, valitettavasti.
Workkimisen arvomaailma (pdf)

Mutta mutta ja vielä kerran mutta

Pileuppi asemallakin on ainakin moraalinen vastuu ainakin yrittää jakaa workinta-aikoja siten että kaikkia maanosia palvellaan, tämä on globaalinen harrastus.

Vihjeitä annetaan dx-clusterille hyvin herkästi ja siellä kommentit. On hyvin helppo vain kellosta katsoa milloin mennään bandille, kun tiedetään mihin suuntaan on milläkin bandilla on silloin keliä. Ja sanoa jälkeenpäin ei tullut yhtään EU asemaa, kun keli oli Japaniin tai jenkkilään. Jos niitä ei edes viitsitty kaivaa esille, sieltä voimakkaiden pääkelin suuntien asemien alta, kun otettiin tarkalleen vain 5 upista, vfo ei yhtään siirtynyt sivulle kuuntelemaan.

DX-vihjeitä

http://www.dailydx.com/calendar.html

Jared, N7SMI and Grant, KZ1W will be active from Hatiheu Village, Nuku Hiva, Marquesas as TX7G between October 18-26, 2014.
QRV on 80-10m, SSB and RTTY. Participation in CQ WW SSB contest.
http://tx7g.com/

World-Castle-Weekend - Viipurinlinna äänessä
      The upcoming weekend sees the next World-Castle-Weekend. Aim is to
     activate Castles and other historical locations. For more
     information see: http://www.wcagroup.org/ENG/wcw.html
     http://www.cotagroup.org/cotagroup/?cat=6

 Vyborg - UA-00004:
     Alexey/UA1CDA operates as RZ1CWC/p from Vyborg (WCA UA-00004,
     COTA-RU C-104, RDA LO-24, ARLHS ERU-231, RLHA RLE-124) on the 14th.
     QSL via bureau.

Kysymys tieteilijöille

Sisältääkö männyn siitepöy pihkamaisia ainesosia. Google löytää sisällön männyn siitepölylle, mutta ainesosat on sellaisia jotka ei meikäläiselle avaudu. Ainakin xyl väittää terassin kaiteita pyyhkiessä siisvousrättiin jää kuulemma pihkamainen pinta.

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

Ei kommentteja: