Oma blogiluettelo

maanantai 23. kesäkuuta 2014

Hyvien 10m yökelien odotusta tällä maximilla - turhaanko?

 
Verlan Kyläyhdistyksen Juhannusta

Reverse beacon network

On oiva apuväline QRP-touhuun. Helppo katsoa minne saakka signaali pihisee. 19.6. aamulla 14MHz signaalit tavoittivat 5W:lla vain eurooppaa, isolla teholla 1300W alkoi tulemaan raportteja myös rapakon takaa. GW-maassa 5W oli 4dB ja 1300W 27 dB.

Bandeilla selvästi rauhallisempaa, eli QRP-teho menee paremmin läpi pileissä. RI1ANT teettää töitä kovasti. Ei sitten millään ole tarttunut, vaikka useampana aamupäivänä on päässyt yrittämään. Menestystä tullut sentään XE2IF,FS/W6IZTja molemmat 7Q-operaatiot.

73 de Jussi OH3RF

http://www.reversebeacon.net/index.php


QRZ.COM EF6

Special CallSign "EF6" on the occasion of the proclamation of D. Felipe de Borbón as New King of Spain, Felipe VI.

Ei taida vielä olla omaa kutsua Felipellä, sitä odotellessa!
Isäpappan kutsu on EA0JC

Muutama dx-kalenteri 

http://www.dailydx.com/calendar.html
http://www.ng3k.com/misc/adxo.html
http://www.dx-info.de/
http://www.425dxn.org/425/calendar.html

Auringonpilkku maximini ja 10m kelit

Kuuntelin sunnuntainja aamulla 10m bandia All Asian Contest cw kisa siellä meneillään, Aasialaisia kyllä kuului mutta jopa Japanilaiset asemat vaisuja, osaan en kuulut ollenkaan joita vihjeissä mainittiin. Tähän mennessä tästä nyt meneillään olevasta maximista, on todella vaisut kokemukset. Vuosikymmenien takaiset maximille tyypiliset yö avaukset Pacifikkiin puuttuneet kokonaan 10m bandilta. Vain onko syy vain minun oma laiskuus, joka on pitänyt minut vuoteessa, hyvien yökelien aikana. Vaikka puutteita on juuri 10m bandilla ja useat Pacifikin suunnasta.

Tosin siellä vakituisesti asustelevat asemat, ei tätä bandia ole juurikaan ajanneet teoreettisen pohjoisen EU kelien aikana, ja vielä silloin kun pilkkuja olisi ollut.

https://www.jarl.org/English/4_Library/A-4-3_Contests/2014AA_rule.htm

Linkit

Verlan pieni ruukkiyhdyskunta syntyi 1870-luvun alkupuolella Jaalan ja Valkealan pitäjien rajamaille Pohjois-Kymenlaaksoon. Se oli osa kehitystä, jonka tuloksena Kymenlaaksosta kasvoi Suomen merkittävin puunjalostusmaakunta.

http://www.verla.fi/fi/etusivu

Outous aurinkosähkön verotuksessa: "Jos syötät watinkin ilmaiseksi verkkoon, sinua rangaistaan roimasti"
http://www.tekniikkatalous.fi/energia/outous+aurinkosahkon+verotuksessa+quotjos+syotat+watinkin+ilmaiseksi+verkkoon+sinua+rangaistaan+roimastiquot/a994669

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

 

Ei kommentteja: