Oma blogiluettelo

tiistai 10. kesäkuuta 2014

Aina jotain tapahtuu DX rintamalla

Paula Liinanen valmisti teoksen
Orvokkien ystävä
 
Tulossa

Itä-Timor
QRP Minipeditio 
4W/HB9FLX

Muutaman päivän ajan, alkaen 10.6.2014. FT817, HF, SSB ja dipoli.
Siinä sitä haastetta, että edes kuulisi asemaa. Ei pelkoakaan jos A-indeksi on 40, jota se aamulla näytti.

Easter Kiribati T32AZ

E21EIC      14185.0 T32AZ SEANET                             1142 08 Jun   Eastern Kiribati
YC8ROP      21265.0 T32AZ good luck for the contest          0904 08 Jun   Eastern Kiribati


http://dx-world.net/2013/t32az-east-kiribati/

Angola D3AA

Melko usein D3AA antaa iltasella itsestään vihjeen 80m cw:lle, signaali ei mitenkään voimakas dipoliin, mutta kyllä lukee. Poistuu taajuudelta aika nopeasti jos kutsujia ei ilmaannu, aina siinä joku eteläisestä EUsta sitä lukee hyvin, ja pitää yhteyden. Mutta ei meinaa linukka ehtiä lämmetä kun, kun asema poistuu taajuudelta. Tälläistä se on kesä iltaisin 80m ukkosrätinöissä, ei ole asemia edes kuulolla.

D3AA       3504.0 D3AA                                     1933 07 Jun   Angola
D3AA       3503.0 D3AA                                     1855 05 Jun   Angola

http://www.qrz.com/db/D3AA

OH2AN/SUB  Aktivointi

Hienoa että saatiin vanha suomalainen sukelluvene ääneen. Ollin OH2DW kirjoittelu ham-saunassa lisäsi mielenkiintoa jo ohi menneeseen aktivointiin, se kannusti todistajia tulemaan julkisuuteen. Valtakunnanpelleä jota tässä etsittiin, jäi tämän poliisioperaation toimesta esiin kaivamatta koska todistajien lausunnoista huomattiin ettei sitä valtakunnanpelleä ollutkaan ja näin säästettiin todennäiköisesti kalliit oikeuskulut. Ei se pikku signaalin kuuleminen ja taajuuden vaihtojen seuraaminen niin helppoa ole. DX-clusterin seuraaminen on helppoa.

Talkkari Pertin touhut

Erilaisten perus talkkari tehtävien onnistumiset eka kerralla on tuurinpeliä, koska peruskoulutus puuttuu ja kantapäänkautta tehtävä oppisopimus koulutukseen sisältyvä työharjoittelu on vielä kesken. Onneksi minulla on takapiruna paikallinen Simo joka osaa kaikki hommat, ja omistaa ammattilaisen työkalut.Yhtä hommaa hän ei osaa, sen hän myöntääkin, paikallista sateen tekemistä. Oli kuulemma aikanaan sitäkin yrittänyt vuosittain, heti kun oli saanut omat kylvöt tehtyä.

Nyt tapahtui onnistuminen vuotavan vesikourun liitoksen paikkaamisessa Wurth liimaavalla tiivistemassalla RR20. Lemminkäisen Kerabitin mustalla tiivistemassalla joka oli huopakatoille tarkoitettu, se ei onnistunut.Tästä vuotavasta liitoksesta, joka tiputti vedet terassille, kuulin niin usein, että päätin että jotain tarttis tehdä. Ja samalla oivalsin tulevaisuuden varalta, ettei meille tulee koskaan jatkettavia vesikouruja. Eikä sellaista kiinnitystapaa joka hankaloittaa puhdistusta, täällä metsän keskellä kun ollaan.

Lehtiä ja neulasia on vesikourut ja syöksytorvet täyteen jos niitä ei puhdista vuosittain. Hankin aikanaan lumenpudotukseen työkalun, jossa toisena varusteena muotoiltava harjaosa. Jolla maasta pystyy tällä kiinnitystavalla tehtyjä vesikouruja puhdistamaan. Tai pitäisi sanoa, työntämään roskat sinne syksytorven reijän seutuville, josta niitä aidolla- tai keinotekoisella vesisateella, voi syöttää syöksytorveen. Ellei halua tikkailla käydä niitä noutamassa.

Syksytorven tukkeutuman saa kuulemma nopeasti auki lehtipuhaltimella, puhallin vain syksytorven alapäähän ja käyntiin, niin neulasta ja vanhaa lehteä on ilmassa. Jos tämän tekee vielä vesisateessa, kuulemma työn tuloskin on hyvä, loput liikkeelle lähteneet rojut tulee veden mukana alas ja on helppo salaojan ritilästä poistaa. 


Linkit

Uudistunut Tykkimäen vesi-ja huvipuisto
http://www.tykkimaki.fi/#sivu1

Lähiseudun kesäisiä tapahtumia ja paikkoja
http://www.kouvolansanomat.fi/kesalehti/

Ei kommentteja: