Oma blogiluettelo

sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Linkki Dx-summittiin http://www.dxsummit.fi/DxSpots.aspx

 
Näkyy kuinka signaalit pyrkivät antenneihi​n. Kuva Antti OH5TB

Todella kuumana tuolla käydään Ukrainalainen piraatti äänessä.

 14017.0  D0A         29-May-2014 0330Z  Donetsk republik!             -RG3B-

DX-vihjeitä
 
http://www.dailydx.com/calendar.html

Motonetin 4-askelman laituritikakset

Kevyt laituriin hankin oikein kaupalliset laituritikakset 4-askelmalla Motonetistä, ei ollut hinnalla pilattu 59,90 €. Aika rimpulat ne on, kasaamisessa tarvittiin 8 mm ja 10mm metalliporaa, sillä sain pultit kohdistettua esiporattuihin reikiin. Jotka yhdestä askelmasta puuttui kokonaan. Ja kieroon ne veti, kuin g5rv lapamato-osuus. Mikään remontireiska en ole joten osaamisessakin on varmasti parantamisen varaa. Täytyy yrittää väännella tikkaiden ruotoa suoraan, nyt ei ole niin kiirettä laittaa niitä paikoilleen vesi vain +13c. Ja noussut sateiden ansiosta, reilut  20 cm, ja varmaa vielä nousee tulevan kuun puoleenväliin saakka, ainakin Ympäristo.fi mittausdata niin ennustaa.

http://www.ymparisto.fi/fi-FI/Vesi_ja_meri/Vesitilanne_ja_ennusteet/Vedenkorkeus_ja_virtaama#a2

Kuikkien kohtalon kesä näillä järvillä

Kuikat ihmettellee mihin se pesä hävisi, taitaa tulla heille huono pesintä. Ennen sateita veden pinnat oli ennätys alhaalla, pesien rakennus aikoina, ja nyt ne jääneet veden alle, koska tekevät pesät aivan vedenrajaan. En ole koskaan nähnyt Kuikkaa edes matalalla rantakivellä saati maalla, niiden rakenne ei tue maalla liikkumista. Siksi ne rakentaa pesän hyvin lähelle vedenpintaa, lähtee pesältä mieluiten sukeltamalla, myös siksi ettei se paljastuisi.

Laulujoutsenten pesinnän kartoitus

Kannan nykyisen suuruuden ja esiintymiskuvan vuoksi tarkkojen kartoitusten tai laskentojen suorittaminen ei ole enää mahdollista tai mielekästä. Arvio KSLY:n pesimäkannasta tulee perustumaan useista lähteistä yhdisteltyyn aineistoon. Jos sinulla on pitempiaikaisia seuranta-aineistoja jonkun alueen joutsenpareista, niitä otetaan mielellään vastaan arvion tueksi.

http://www.ksly.net/index.php?sivu=2278


73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi
 DX-summittiindx-summittiin

Ei kommentteja: