Oma blogiluettelo

perjantai 4. huhtikuuta 2014

Kestohäiriköt ja turhat Bandipoliisit




Mellis VK9MT

Kuunteluni on näköjään keskittynyt Melliksen ympärille, johtuen ehkä normaaliin päiväjärjestykseen sen sopivan erittäin hyvin, ilman mitään erikoisjärjestelyjä.

Torstaina ennen paikallista auringonlaskua VK9MT signaali oli todella hyvä 80m cw:llä,  pidän asemaa piraattina, ainakin niin pitkään kun heidän lokinsa kertoo, että kyseessä oli aito asema.

Tätä kirjoittaessa, oli tullut uusi päivitys, 31 OH asemaa oli heidän 80m lokissaan, etten ole siellä ainut. Minun yhteys oli 17.08 utc, ja tähänkin ensin tarjottiin OH5TZ kutsuksi, mutta sain sen korjattua. Ehkä lokiohjelma siellä tarjoaa heille sen yhden yhteyden perusteella tuota minulle väärää kutsua. Tosin on siellä oikealla kutsulla useampi yhteys, joten ei tunnu loogiselta tuo päättelyni. Ellei se kaiva jostain erillisestä master tiedostosta kutsuja. Niin tekee moni iso kontesti ohjelma, ruutuun ehdotukseksi kutsuista, muutaman merkin perusteella, jos niin määritellään.

Jorman antama vihje dx-summittiin - kiitos!
OH2KI-@       3523.0 VK9MT wkd 3524.2 gd sig                  1643 03 Apr   Mellish Reef

Säätiedotteet saarelta ovat olleet hyvin pessimistisiä, jopa pedion keskeyttämistä on väläytetty. Perjantaina aamulla heti täällä auringon noustua, useampi asema oli kuitenkin saarelta kuultavissa, eri bandeilla ja modeilla.

EU:n Turhat bandipoliisit

Bandipoliisit on täällä selvästi ärhäkämpiä, kuin muualla. Heidän jopa keskinäiset kinastelut pileuppi taajuudella, on suurempi haitta kuuntelulle kuin muutamat satunnaiset taajuudella kutsujat.

Torstaina 80m cw:llä oli ihan todellinen häirikkö joka matki sääasemein käyttämää numerokoodin antamista. Tälläisen yhden kesto häirikön alta on vielä helppo lukea pileuppi asemaa, kun se ei usein hertzilleen ole kuitenkaan samalla taajuudella. Siihen kun lisätään useita poliisia, niin lukeminen on jo vaikeaa. Aina kun VK9MT tuli pienen tauon jälkeen ääneen kestohäirikkö aktivoitui, tämä tapahtui useampaa kertaan, muuten taajuus oli hiljainen. Joten sattumaa se ei ollut.

Yleensä kun keli siirtyy Aasiasta Eurooppaan niin pileuppi häirikköjen määrä selvästi kasvaa. Viikonloput on oma lukunsa.


Linkki

Kosteusvaurioiden määrä kasvaa – arvaatko mitkä ovat yleisimmät ongelmakohteet?
http://www.tekniikkatalous.fi/rakennus/kosteusvaurioiden+maara+kasvaa+ndash+arvaatko+mitka+ovat+yleisimmat+ongelmakohteet/a979007


73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

Ei kommentteja: