FT5ZM Amsterdam Isl. Siellä se on keskellä - ei mitään
ZW5W Pitkän kautta tämäkin tuli hyvin, hyvin mahtui Japanilaisten sekaan
14046.0 ZW5W 29-Dec-2013 0906Z IOTA SA-088 up JN6RZM
http://www.qrz.com/db/ZW5W
Tulossa Afrikasta
9L1A Sierra Leone
http://www.qrz.com/db/9L1A
D3AA Angola
http://www.qrz.com/db/D3AA
FT5ZM Amsterdam Isl.
Suurella mielenkiinnolla odotetaan, meiltä monelta puuttuu ja toisilta vain monelta bandilta.
Ei pitäisi olla kovin vaikea täältäkään, mutta kysyntää kyllä on joten sen puoleen ei ehkä helppo. Tammikuussa arvioitu alkamisaika noin 24 päivä.
http://www.amsterdamdx.org/
Ja kelikartat FT5ZM OHsta täällä
Kiitos Jari OH6BG
http://voacap-optimaalinen-antenni.blogspot.fi/2013/12/keliennuste-ft5zm-amsterdam-island-2014.html
Verlan Joulukuun 2013
On nää ilmat olleet vähän poikkeuksellisia, Sonnanjärven jäätkin sulanneet. Sitä ei muistini mukaan ole aikaisempia tähän vuoden aikaan olleiden lämpöjaksojen aikana tapahtunut. Parhaimmillaan jään paksuus oli noin 10 senttiä.Sunnuntai aamulla heräsin ulappa lainehti vapaana, eilispäivänä vielä oli ohuen 2-3 sentin läpinäkyvän jääkerroksen peitossa, puuskittaiset etelätuulet sen yön aikana saaneet aikaiseksi.
Veden pintakin noussut sopivasti, laiturin järvenpäällä ollut 6 metrinen osa piti vinssata rannalle, oli puinen kukkikin noussut pohjasta. Jätin ne järveen, päivittäin seurasin laiturin talvehtimista jään seassa, viime talvi onnistui yli odotusten, keväällä vain piti tukevasti ankkuroida rantapuihin.
Täällä ei jäiden lähtö yleensä ole mikään suuri rytinä, johtuen olennaisesti tuulensuunnasta. Periaatteessa jäät täällä sulavat paikalleen. Itätuulella on noin 1 km verran vapaata selkää, koilisesta vapaata selkää on 2-3 km, se on selvästi vaarallisin suunta jäiden rantaa tulon kannalta. Pitkälti vesirajan yläpuolella olevaa matalaan rantaa ei ole, joten rantakivet saavat siinä olla mahdollisen jääryskeen vastaanottajina, joita kyllä löytyy. Jos tontilla pudotat rautakangen maahan jos se ei omaan jalkaan osu, niin taatusti löytyy kivi.
Aikanaan yhtä isoa rantakiveä pähkäili maston yhden haruksen kiinnityspisteeksi, suuntakin harukselle olisi ollut oikea. Luovuin kuitenkin ajatuksesta, jos se kevät tulee jolloin koilinen puhaltaa ja jäät nouseen kivenpäälle katkaiseen kiinnityspultit, kivi siirtyy, tai lohkaisee kivestä pulttauksen irti. Hyvä kiinnityspiste se olisi ollut, ne harukset toimii 160m dipoleina. Nyt on 2,5 m kanki jonka päässä limppu ja tämä maassa kaikissa neljässä haruksessa. Paikallisesta sähköfimasta uusina hankittu, samoja joita sähkönsiirtoyhtiöt käyttää linjoja rakentaessa.
Linkit
4G:n rakentaminen maaseudulle alkoi
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maaseutu/4g-n-rakentaminen-maaseudulle-alkoi-1.53624
Länsirannikolla talvitulva, rajua vedenpintojen nousua muillakin alueilla (28.12.) |
73, Pertti OH5TQ
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti