Oma blogiluettelo

tiistai 3. joulukuuta 2013

Bandi käytöksellä on rajansa

Ensilumi mustikan varvuilla

Bandi käytöksen perusasioita

Fin-ham postituslistalla käydään keskustelua, katsellaan vanhoja leirivideoita ja kuunnellaan 3699 vanhoja nauhoituksia, osa keskustelijoista jo SK, osa edelleen aktiivia, yhdellä ainakin on nyt toinen kutsu. Keskustelun aiheena on miten otamme vastaan, luvan saaneet nuoret harrastajamme bandilla Ne ensimmäiset yhteydet jäävät hyvin mieleen, jos niistä kokemukset ovat negatiivisia, ei seuraavalla kerralla bandille tulo ole ensimmäisenä mielessä - miksi sinne mennä haukuttavaksi.

On asemia jotka tulevat bandille vain viikonloppuisin ja selvästi nousuhumalassa, selvin päin heitä ei kuule olenkaan. Olen minäkin siellä 3699 ollut, mutta tunnustan, että kynnys siirtyä muihin puuhiin ja toisille taajuuksille on matala jos, minun kriteerit hyvästä käytöksestä ei täyty. Bandipoliisiksi en ryhdy, vaikka joskus tekisi mieli. Jos joku haluaa parantaa nykyistä valtiontalouden kestävyysvajetta joka jo 2007 huomattiin, lyhentää omaa elämää, niin sen heille suon.

KI4LHT / 5Z4FT yksinpuhelut

DX-clusterin telnet puolella KI4LHT pitää omaa yksinpuheluaan annoilla, jotka ei millään tavalla liity dx-harrasteeseen. Nyt hän on IK5ZUK-6 nodeen kytkeytynyt, monesta nodesta hänet on jo ulostettu. DX-summittiin hänen annonsa tulo näyttää olevan estetty. Vain tämä sieltä löytyi. Googlella löytyy lisää luettavaa, jos haluaa häntä vaivaaviin asioihin perehtyä.
DH7LF      28104.3 DH7LF stop the ki4lth is no ham          1455 10 Nov   Fed. Rep. of Ger

KUUTOSTEN KUUDENNEN PÄIVÄN CUP 2013

 CQ-club rf. OH6AG toivottaa radioamatöörit juhlistamaan  itsenäisyyspäivää perinteisen sähkötyskilpailun merkeissä. Kilpailuaika: 6.12.2013 10.00–10.59 Suomen aikaa Mode ja taajuusalueet: CW: 3510–3550 kHz, 7010–7040 kHz Kilpailuluokat:   Yleisluokka, max. 100W - muu Suomi  Perusluokka - muu Suomi  QRP - muu Suomi  Yleisluokka, max. 100W - kuutoset  Perusluokka - kuutoset  QRP – kuutoset Kuutosia ovat maakunnissa EP, KE, KP ja PO sijaitsevat asemat. Kilpailusanoma: RST + juokseva numero (001 lähtien) + maakuntatunnus.
http://www.multi.fi/~oh6ag/

FW/DK7LX ja FJ/DK7LX  samalla taajuudella 24898

Lopulta FJ/DK7LX sai eniten kannatusta ja julistettiin voittajaksi. Kiinnitin asiaan huomiota koska minulta puuttuu FW 12m ja joka kerta kun FW vihje tuli sain RXclusterin hälytyksen.

Ote CCF postituslistan AH0K CQ WW CW-osan tuloksen saippuaboksin selityksissä

Tässä samalla julistamme spottauksen AH0K:sta pannaan. 200+ rate tipahtaa heti spotin jälkeen 150 tasolle kun ei siitä pilestä saa esainää mitään tolkkua. Tuhat asemaa samalla jaksolla ja samalla biitillä.

73, Esa OH7WV


Oskarin jälkeisenä aamuna, katselin päivän valjettua mastoon

Kaikki elementit ja antennit näytti ehjältä, aika hiivari niitä yöllä vingutti. Olin jo päivällä kääntänyt maston niin että puomit oli tuulensuuntaisesti, näin Jaakko OH8QD näitä antennia suositteli kovassa tuulessa suojaamaan. Näissä monobandereissa on puomissa sen verran pituutta. Sähkön jakelussa on muutama katko, mikään ei kestänyt pitkään.

Lupaamani tekniikka linkki

http://www.tekniikkatalous.fi/ict/kuulakarkikyna+tekee+kopiopaperista+virtapiirin/a950374


73,Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

Ei kommentteja: