Oma blogiluettelo

lauantai 14. joulukuuta 2013

Onkohan 10m nyt yökeliä jenkkilään, kisa-asemia ainakin tarjolla

 
Jäätä, lunta, vettä ja nyt jäätä

Temotu H40FN

Taas on tarjolla 21.12.2013 alkaen
http://www.qrz.com/db/H40FN

FT5ZM Amsterdam Isl.
Jan-Feb     2014
http://www.amsterdamdx.org/                    

10m bandilla kovasti liikennettä

Ei tainnut edes CQ WW 2013 kisassa olut näin runsaasti liikennettä, syynä on ARRL 10m bandin kisa, jossa on cw ja ssb modet samassa kisassa. Ja tietysti hyvät kelit, joka suuntaan, aamulla itään ja iltasella länteen, noin karkeasti. Pitkäntien keliä on myös esiintynyt. Esimerkiksi KH6 Hawajille lyhyttä tietä normaali eteneminen on täältä  pohjoiseen, pitkää tietä se on suoraan etelään.
Joka tällä 10m bandilla merkitsee todella hyviä keliä. Jos signaalissa on kaikua, voi se olla merkki pitkäntien kelista, tai ainakin se on merkki signaalista joka tulee ainakin kahta tietä, ja kuljettu matkaero aiheuttaa signaalissa viive-eron ja kaiku on syntynyt.
Tällä bandilla on superkeliä jos jenkit tulee pitkin paikallista yötä. Tuleva yö sen näyttää, asemia on ainakin kisassa äänessä jenkkilästä runsaasti.
http://www.arrl.org/10-meter/

Seija myrsky

Ainakin täällä Verlassa se esiintyi selvästi miedompana, ehkä jo edeltäjät myrskyt oli kaatumalle altistuneet jo saaneet ne kumoon. Joten Seijalle ei oikein jäänyt kaadettavaa, ainakaan tästä lähiliikkuma alueelta. Sähkökatkoja oli muutama, ehkä yhteensä niistä kertyi tunnin verran katkoksia yhteensä.

Vasta nyt olen saanut maanomistajan luvalla Tapanina 2012 kaatuneen männyn siirrettyä sahattuna tontille ja nyt viikolla pilkottua ja pinolle, kiitos pilkekoneen ja xyl. Se aikanaan aiheutti 1,5 vuorokauden sähkökatkoksen. Sähkön siirtoyhtiö vasta erillisen pyynnön jälkeen hyvitteli siirtomaksuja muutamalta kuukaudelta. Moneltako asiakkalta on vielä hyvityspyyntö  tekemättä, asiakas- ja kulutuspiste numero siirtoyhtiölle niin etälukumittarit kertoo loput.

Miksi tätä ei tehdä siirtoyhtille pakolliseksi, heillä on avaimet tietoon, tosni työtä se vähän vaatii jos manuaalisesti.


Linkit

     Gothenburg's radio museum looks back on its 30 years of history
     with the call SG30RM until December 31. QRV with 100W, a loop
     antenna for the low bands, and a yagi for the high bands. QSL via
     bureau to SK6RM.
www.radiomuseet.se

Olen seurannut Vesa Luomalan etenemistä kohti etelänapaa sivulla, kirjoittaa Juhani OH2NTW, EA7JLS
http://www.todeepsouth.blogspot.fi.

 
http://www.todeepsouth.blogspot.fi/

Matematiikan opettaja Kai Nyyssönen, Pisa tutkimuksesta Yle mukaan

– Jos 45 minuutin oppitunnista menee vartti siihen, että otetaan kirjat ja muut työvälineet esille, niin aikaa jää aika vähän itse oppiaineelle, hymähtää Nyyssönen.

Ei kommentteja: