Oma blogiluettelo

tiistai 25. joulukuuta 2012

Venäläistä rulettia moottoritiellä ja uusi dx-asemia 80m cw:llä

Ei näkynyt aatto aamuna pilkkijöitä järvellä, eikä pukkia tai tonttuja
 
Ensin dx -asiaa bandeilta
 
  3505.5  V25A        25-Dec-2012 0459Z  qsx up, tnx Robert          <EA1AST>
  Joulu aamuna tämäkin tuli hyvin ja sai merkinnän lokikirjaani.

  3502.2  V5/DL3DXX   25-Dec-2012 0453Z  QSX 3503.25                  <PY2KJ>
Tätä taas olen kyttäillyt, aamuisin on ollut tarjolla. Aatto aamuna oli pitkään tarjolla hyvällä signaalilla. Aloitti vain Aasian ajamisen, juuri kun sian linukan tulille, tulin taajuudella selvästi myöhässä. Samaan aikaan viimeiset EU asemat heräsi Välimeren maista kutsumaan, siihen loppui minun aamun innostukseni, ja sopivasti kuului kutsu alakerrasta joulun valmisteluihin. Vaikka olisi pitänyt jäädä taajuudelle kuuntelemaan, asema palasi uudelleen taajuudelle ja EU taas kelpasi. Tämän sain rx-clussen hälystä todeta.

  7002.1  V5/DL3DXX   25-Dec-2012 0537Z  QSX 7003.01                   <N7TR>
Täällä oli signaali myös hyvä, kuitenkin jenkkien joukoon mahtui yllättävän hyvin.
http://dx-world.net/2012/v5-namibia

Venäläistä rulettia moottoritiellä

Kävin aattona päivällä mottoriteitä testaamassa, ensi Koskenkylä - Sipoo väliä, aivan hullua.

Vaikka reilua 100 ajoin, niin siinä lumisella ohituskaistalla piti vaan ajaa ohi ja pöllyävä lumi esti muutamaksi sekunniksi täydellisesti näkyvyyden, jokaisen ohituksen jälkeen. Jos joku siinä tekisi paniikki jarrutuksen, ja autojen väliset matkat olisi olleet lyhyet, olisi autonpeltien paalausta odotettavissa ja piipaa autoille töitä.Täytyy vain luottaa että siinä letkassa edellä ajavan kuskin hermot pitää, ettei sokkona ollessaan paina jarrua.

Vastaan tulevalla moottoritien kaistalla näkyi Porvoon liittymässä olleen jotain vastaavaa tapahtunut, runsaasti sinisiä vilkkuja ja liikenteen ohjausta. Hinausauton kyydissä oli  kaksi keulasta lyhentynyttä autoa, ja muutama siinä lumi hangessa, ajokaistan vierellä.

Myöhemmin illalla moottoritietä oli alla välillä Järvenpää - Vierumäki, tilanne oli paljon rauhallisempaa ja liikenne muutenkin ajotyyliltään rauhallista. Eikä mottoritielläkään ei ollut niin runsaasti lunta joka olisi estänyt näkyvyyttä ohitustinteessa. Vierumäki - Jaala välillä ohitimme yhden lumilingolla varustettu traktorin, ohittavia ei ollut ollenkaan.

HTML ogelmaa

Olen html koodien kanssa paininut W8 päivittämisen jälkeen, kun en niitä hallitse, piti muuttaa tapaa jolla näitä sivuja kokoan, aikaisemmin tein juttua vähitellen tekstinkäsittelyn ohjelmalla. Nyt se ei onnistu, tulee ylimääräisiä riviä julkaistuun testiin, ilman että ne näkyy esikatselussa ja muutenkin sivun asettelu ei pysynyt hanskassa. Kun ei osaa, niin ei.73, Pertti OH5TQ
http://perttioh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://tupala.mine.nu/oh5tq/

 

Ei kommentteja: