Oma blogiluettelo

sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Antti myrsky meni ja Campbell ZL9HR tuli ääneen


Antti myrsky teki sähkön saannin täällä vaikeaksi noin 1.5 vuorokautta siinä kynttilän valossa värjöteltiin. Takassa puita poltellen, huonelämpötila olennaisesti laski ollen +14c, jossa ei t-paidassa enää viihtynyt.  Perjantaina aamusta noin klo 7.00 tuuli kaatoi tukevan männyn, portin pielestä tien yli 20 kV linjan päälle joka meni tietysti poikki. Mänty nojasi puistokaapeliin joka oli repeytynyt kiinnikkeistään useasta tolpasta. Pylväsmuuntaja oli kylmä, noin 2 tunnin päästä häiriö ilmoituksesta pari moottorisahalla varustettu sähköyhtiön autolla liikkunutta miestä kävi sahaamassa tieltä liikkumista rajoittavat kaatuneet puut. Ja teki 20 kV linjaan korjauksen, pylväs muuntaja  pääsi hommiin. Tähän muuntajalta pohjoiseen lähtevään repaleiseen puistokaapeliin tuleva kytkin vedettiin vain auki. Perjantaina ei muuta tapahtunut, ilta pimeällä parin lisäsoiton jälkeen kävi autopartio, katsomassa tilannetta. Lauantaina aamusta ilmestyi kahden auton ja miehen partio joka noin neljän tunnin ahertamisen jälkeen sai muuntajalta pohjoiseen tulevan puistokaapeliin sähkön.

Jos sähkökatkos kestää yli 12 tuntia, tulee sähkölaitoksen maksaa korvausta asiakkaalle, joka on 10 prosenttiyksikön hyvitys vuotuisesta palvelumaksusta. Jos katkos kestää yli viisi vuorokautta, keskeytyksestä maksettava korvaus on vuotuisen verkkopalvelumaksun suuruinen. Vaikka katkos ei kestäisikään 12 tuntia, korvausta voi hakea, esimerkiksi jos katkos aiheuttaa taloudellista vahinkoa[2].

http://fi.wikipedia.org/wiki/S%C3%A4hk%C3%B6katkos

Siinä se mänty puistokaapelin varassa huilaa, 20 kV linja oli jo mennyt poikki 

Ja sillä välin oli ZL9HR tullut ääneen ja tekstiviestien välityksellä sain tietoja 20m ssb voimakkaasta signaalista. Lauantaina sähköjen palauduttu olin 15m cw:llä ja signaali oli hyvä S9 ja uusi bandipongo tuli, kuulemma 20m ssb oli tullut pitkäätietä. Myös 15m cw:llä signaalissa oli pitkäntien kaikua mukana, en ehtinyt käännellä antennia, asema meni  qrt.

Myöhemmin iltapäivällä asema oli 40m cw:llä kohtalaisesti oli signaalia, mutta oli myös kutsujia. OH8OR ja OH5BM oli kuullut  myös 80m cw:llä jokin aikaa, täällä en dipoliin kuullut.

Täällä Jarin keliennuste välille  OH- ZL9HR

http://voacap-optimaalinen-antenni.blogspot.fi/2012/08/keliennuste-zl9hr-campbell-i-oh-marras.html


A summary of the PT0S expedition, written by George, AA7JV is now available for download at http://pt0s.com/PT0S_Summary.pdf

Bad OPs, bad DXpeditions? Again and again the DX cluster reports bad op's
(lid, idiot on air) and DXpeditions (worst ever DXpedition). Are these
the comments of really serious HAMs? Such statements are evidence of
bad style and lacking any further HAM Spirit! Everyone who does not
agree with the operating style of an OP or thinks that he could do
better on a DXpedition, should spend his own time and money and have
the experience of what it looks like on the other side of a pile-up.
Voltage fluctuations, power failures, storms, accidents, illness,
cancelled flights, ministerial visits and much more are not easy
to plan.
DXNL] DXNL 1808 (Nov 28, 2012

Yllä oleva sopii hyvin myös Lahden Syyspäivien julkiseen kaiveluun saunassa, ehkä kyseessä on ei vain ole perinteinen suomalainen kateus joka tätä teettää.

Minusta erittäin hyvää jälkihoitoakin hyvin hoidetulle tapahtumalle, sopii esimerkiksi tuleville SRAL Syyspäiville. Parannettavaa oli vain, ettei tiloista löytynyt sopivia pehmustettuja tuolia, ettei tarvitse katua ylittää ja katsella tyytyväisiä tapahtuman järjestäjiä ja osallistujia.

SRAL Syyspäivien  kuvasatoa Lahdesta


Sekä Syyspäivillä pidettyjä esitelmiä

Katso uusia päivityksiä kirjoituksessa, tiistai, 27. marraskuuta 2012

Linkki Campbell  ZL9HR saarella käytyyn rottasotaa, tnx oh5c


73, Pertti OH5TQhttp://perttioh5tq.blogspot.com/
omakutsu toimii
pertti.oh5tq@gmail.com
skype on
Kotisivut



 

Ei kommentteja: