Oma blogiluettelo

keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Tulossa on muutakin kuin helteitä

Vanhan QSL korttini kuva Iitin Hiidenvuorelta 1960 luvun alussa

Jussin OH5C ottama kuva samaan suuntaan samalta vuorelta 20.7.2012

KL7RRC / P on menossa jo NA-150 saarelle, ilmateitse, jos sää sen sallii, ja tulossa ääneen minä hetkenä tahansa,   27 tai  28 pv saakka.

CY9M - St. Paul Island - July 26 to August 1, 2012

OI3V aktivoi 28.-29.7. seuraavat kansallispuistot: Helvetinjärvi, Isojärvi, Kauhaneva-Pohjankangas, Lauhanvuori, Salamajärvi ja Seitseminen.

HAM vinkit vko 30 de OH2KIF

muistoja kesäleiriltä…
http://www.qrz.com/db/OH2ECG/  tuore digihamssi
täältä löytyy mm. Ilpon (sk-OH2KM) käyttämä SSTV-trx




ruski submin. pentodi (näitäkin löytyy meikältä iso nippu…)Wenn die Kathode glüht,  freut sich das Gemüt.(Dietrich Drahtlos)

http://www.b-kainka.de/bastel0.htm  aarreaitta harrastajalle!
http://www.b-kainka.de/bastel97.htm DRM-hifistelyä putkilla..
http://www.b-kainka.de/bastel14.htm  laajakaista rx 6-17MHz PC:lle
uusi bandi D-maassa: 630m keskipitkät 472-479 kHz max 1W
eli löytyy muutamasta muustakin maasta

Harmaasieppo on sitkeä pesänrakentaja, esimerkin pesue yritti pesintää keväällä vesiränniin, mutta vesisateet pilasi yrityksen. Uusi yritys toiselle puolelle taloa mutta nyt ikkunan syvennykseen, jossa mustikanvarvuista tehdyn kranssin päälle tehdyssä pesässä näyttää pesintä onnistuvan. Asunnon ulko-ovi on aivan vieressä, siinä hautova lintu katselee rauhallisesti sisääntulijaa, vasta avainnipun esille ottamisen äänet saavat sen poistumaan, tai viimeistään avautuva ulko-ovi on liian pelottava. Mutta palaa hetkenpäästä uudelleen pesälle. Pöntöissä pesineet kirjosiepot ovat saaneet poikaset ja kuusikon alaoksille päässeeyt kerjäämään vanhempien ruoka-annoksia, lentoharjoituksien lomassa.

Hyttyset ovat melkein kokonaan hävinneet, tuskin ne sukupuuttoon ovat kuolleet. Ettei siirto istuksia tarvitse naapurimaasta tehdä. Järvessä on vedenpinta laskenut  noin 20cm, vielä ollaan ajankohtaan nähden korkeissa lukemissa. Myös pohjavedet näyttää olevan ylhäällä.

73, Pertti OH5TQ
skype  on
omakutsu toimii
















Ei kommentteja: