Oma blogiluettelo

tiistai 3. heinäkuuta 2012

1A0C - SMOM - 01-04 07, 2012 - vielä tänään

                                            Jaalan peltomaisemaa Pyhäjärvelle

Nyt on tullut jo vielä bandeja lisää, Rooman pojille  minultakin puuttuu 80 ja 160m, taitaa tuo 160 jäädäkkin, ellen nyt sitten kiipeä mastoon ja selvittä 160m dipolin syöttöjohdon sykkyrät. Masto kääntyy ja harukset joita on neljä, toimiin dipoleina siitä tämä ongelma tuli, sen saattoi jo asentaessa ymmärtää, liikaa liikkuvia osia. Ongelman esiin tulo kesti vain 12 vuotta.

3506.1  1A0C         3-Jul-2012 0138Z  TNX                          <SP2RZ>

Rooma todella tulee pihisten, mutta pari valonpilkahdusta sinne päin on ainakin täältä Lempäälästä osunut kahdellakympillä.
terveisin, toni oh3t


Kosovokin taas uutisissa, syksyllä 2012 pitäisi tulla sitten uusi dxcc-maa siitäkin.
http://www.southgatearc.org/news/february2008/kosovo_and_dxcc.htm


Olen kuullut muutaman varttuneen OH dx-workkijan sanova, ettei hän ole suurien multi-multi luokan  dx-peditioiden ystävä.  Sanojen valinnasta kävi ilmi, että pientä tarjonnan säännöstelyä pitäisi olla dx-peditoilla, tai ainakin yhteysmäärät selvästi pienempiä. Toisella sanojista on kaikki dxcc-maat workittu, jo vuosia sitten ja todiste seinällä. Toisesta henkilöstä en  tiedä, mahdollisuus kaikkien workkimiseen on ajallisesti ollut olemassa, aktiivisia harrastus vuosikymmeniä reilusti takana. Mitkä on ne ajatukset jotka tähän päätelmään ovat johtaneet, on jäänet minulle epäselviksi.

Tietysti tulee tyhjä olo kun kaikki dxcc-maat on workittu, mitä sitten? Minulle siinä vaiheessa alkoi dxcc- bandimaiden keräily, vähän reilut 1400 oli lähtötilanne. Sain sopivasti 42m maston monobandereineen pystyyn samalle tontille jolle myöhemmin muutimme asumaan, tässä piisaa kyttäämistä, yhdessä IOTA  saarien keräilyn kanssa.


73, Pertti OH5TQ
http://perttioh5tq.blogspot.com/
omakutsu toimii
pertti.oh5tq@gmail.com
skype on
Kotisivut: http://tupala.mine.nu/oh5tq/





Ei kommentteja: