Oma blogiluettelo

perjantai 17. kesäkuuta 2011

Skimmerit ja NCDXF majakat



Timo OH1NOA kirjoittaa CCF postituslistalla ”radiottomana kerrostaloasukkaana”  kehuu Jarin OH6BG skimmeriä.  Skimmeriltä tulevista vihjeistä pystyy paremmin hahmottamaan eribandien  keliä, kuin dx-clusterin vihjeistä - totta. Mutta koska kaikki annetut  vihjeet aina valikoituu lähettäjän omista näkökulmista, jokainen kuultu tai workkittu japanilainen ei todella pääse vihjeeseen ainakaan 20m bandilla. 10 tai 12m saattaa tilanne olla ihan erilainen. Vaikka eletään laskennallista pilkkumaksimia, kuvastaa hyvin maksimin todellista tilannetta.

Kuitenkin 20,17,15,12, ja10m jauhaa jatkuvasti NCDXF majakka ketjun asemat  kutsuaan eri tehoilla, tietyillä bandi kohtaisilla taajuuksilla. Se että skimmeriin saataisi tämä tieto joita siellä on kuultu, antaisi lisää keliavaruutta, arvioida minun mahdollisuuksia pitää yhteyksiä.

Vai onko majakkaketjun monitoriasemilla  yksioikeus kuunnella ja raportoida netissä kuulemisiaan. Ja skimmeri asemilla tätä oikeutta ei ole, ohjelman pätkiä voidaan päivittää jos halutaan. Aika on mennyt pelkkien monitori asemien ohi ja skimmerit ovat tulleet, miksi ei näitä yhdistetä?

Jos cw on sellaista, sekameteliä tyyliin tässä kasa pistetä ja viivoja tee näistä mieleisesi kutsu, ei skimmerikään tehtävästä selviä. Löytyy bandien kuuntelijoista myös väärin kuulijoita ja kirjoittajia. Vihje joka tulee dx-clusterilla ja aiheuttaa minulle hälytyksen. On tyypillisesti väärin kopitettu IOTA ryhmän numero tai portable asema joka on kauttamerkin takana oleva numero viisi,= siis P5/  North Korea.
Onneksi olen muutamalla bandilla tuon P5 workinut, joten kaikki ei tule hälynä.
  7055.0  EA7GR/P5     7-May-2011 0946Z  DME 46152 (No enviar QSL)    <EA7DX>


XK1T oli minulle uudesta IOTA ryhmästä NA-193 äänessä perjantaina aamusta taajuudella 14260.Täältä pohjoisesta oli selvää etua, 100w riitti hyvin.


     73, Pertti OH5TQ
skype on
Kotisivut

 

 

 

Ei kommentteja: