Oma blogiluettelo

lauantai 3. heinäkuuta 2010

Ohdakkeita kotimaan kisojen polulla



Kotimaan kisoissa on menossa suuri kysely, mikä tökkii kun en osallistu kisoihin. Uusia osallistujia pitäisi löytää ja kotimaan kisojen osallistujamäärät ovat tasaisessa laskussa, ja järjestävien tahojen tilanne myös huolestuttava. Ei ole reservissä tulevia mestareita kansainvälisiin kisoihin kasvamassa. Lokien tarkastukseen kaivataan nykyaikaisia menetelmiä, cabrillo lokia, kisailijat ei tätä mukisematta hyväksy, tai osallistuja katoa pelätään.

Olkoon mikä ohjelma tahansa joka taipuu kotimaan kisoihin, mieluiten ilmainen. Siitä rautalankamalli jakoon selkokielellä miten se säädetään tähän kotimaan kisaan. Jos jokaisen pitää kokeilla 30 minuuttia ennen kisaa että olisko tämä asetus sopiva tähän tilanteeseen, niin kisa menee ohi ilman yhteyden yhteyttä. Kiinnostus kotimaan kisojen worrkkimiseen hiipuu, koska ei ole sellaisenaan sopivaa ohjelmaa, vaikka periaatteessa kiinnostusta olisi.

Monet ohjelmat taipuu kotimaan kisoihin, N1MM mainostetaan myös sopivaksi. Juoksevan numeron antaminen ja cabrillo muotoisen lokin teko on kansainvälisissä kisoissa jo vakio tavaraa.Tässä ohjeita N1MM ohjelmalle.

Config ports, telnet..etc -->Function keys--> Send leading
zeros in serial numbers kohtaan "täppä"

Q:How do I produce cabrillo with N1MM software?
A: Choose File->Export->Export Cabrillo to file

Ei meillä pitäisi kiirettä olla workkia Pierre ZS8M Marionilta, hän on siellä toukokuuhun 2011 asti. Joten harjoitelkoon sitä pileupin workkimista, samalla kysyntä vähenee pienetkin signaalit voivat päästä läpi. Eilen perjantaina taas kuuntelin 14245, vaikutti että 100 w tuolta etelästäkin oli vaikea päästä läpi. Muutama sitkeä huutaja sieltä sain raportiksi 52, linukoilla yleensä 55 – 57. ST2 ei päässyt läpi ollenkaan, sinä aikana kun taajuutta kuuntelin.

Linkit

Tähdet ja avaruus: Lappiin rakennetaan kolmiulotteinen tutkajärjestelmä
http://www.avaruus.fi/uutiset/kaukoputket-ja-observatoriot/lappiin-rakennetaan-kolmiulotteinen-tutkajarjestelma.html

Yllättävä löytö Suomen metsistä - haapa on varsinainen öljynpuhdistaja - Tekniikka&Talous
http://www.tekniikkatalous.fi/metsa/article470573.ece?s=u&wtm=tt-02072010


Pertin päiväkirja
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: