Oma blogiluettelo

tiistai 20. heinäkuuta 2010

Helle lannistaa - workkimisenkin



Jäi FW5M iota OC-118 kunnolla kuulematta ja tietysti workkimatta. Ei jaksanut näillä ilmoilla päivystää radion äärellä järvi houkutteli koko päivän useasti uimaan. Oli myös vähän ihmeelliset workkimis ajat tänne, eivät sattuneet tiemme kohtaamaan, jenkkilään näytti olevan hyvin tarjontaa. Yhtenä iltana oli taajuudella 7003 vähän yli 18.00 utc oli lähellä etten jo niin hyvin kuullut että olisin kutsunut, japanilaiset sitä ajoivat taajuudelta. Täällä oli vielä aikaa auringon laskuun, mutta siellä oli jo noussut. Huono yhtälö 40 m kelien kannalta.

NCDX majakka ketjuun kuuluvia asemia vahtii FAROS asemia joilla sivut netissä, tosin ei vaan OH-asemia taida olla aktiivisia nyt. Yläbandien kelit on monesti suuri yllätys, jos A-indeksi on sopivan alhainen < 10 ja pilkkuja vähänkin, on Pacifikin keliä päivittäin 20 m samoin aamuisina hyvää länsirannikon keliä, pitkälle aamupäivään.
http://www.sm6knl.se/faros/Gif/


Myös bandilla NCDX-majakkaverkon muutaman kierroksen kuunteleminen itse antaa aika hyvän kuvan keleistä. Jos haluat hienosäätää omia työskentely taitoja ja paineen sietämisen hallintaa. Mene ilmoitetun harvinaisen dx-vihjeen perään ja yritä workkia, siitä mekkalan keskeltä esimerkiksi ZS8M. On muuten ollut usein 7140, ehkä vähän meikäläisittän jo liian myöhään, keli jo tippunut.

Täältä löytyy oma signaali, ja merkintä oman signaalin voimakkuudesta, jos se on jossain skimmeri asemalla kuultu. Ei tarvitse kysellä signaalin voimakuutta vasta-asemilta.
main page - Reverse Beacon Network
http://www.reversebeacon.net/main.php

Harmaasiepon poikaset lähti jo pesästään, nyt lähikuusen alaoksien suojissa, tirskuttelevat vanhemmille paikkaansa ruuan toivossa. Kuikat kiusaa lokkia ja tulevat onnistuneen sukelluksen päätteeksi muikku suussa sitä nielemään pinnalla, ja sekös lokkia harmittaa, syöksyjä ja pintasukellusta yrittävät. Tiiroja ei nyt näkynyt paikalla, heillä olisi hyvät mahdollisuudet pinnassa uivaa muikkuparvea harventamaan.

Linkit

Pieni ja söpö" tuulivoimala tuottaa osan perheen sähköstä Kauppalehti.f
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2010075351&ext=rss
Vahinko ettei jutussa ole kuvaa "söpöstä" tuulivoimalasta.

Aina auki -yhteiskunta ei toimi -   Talouselämä
http://www.talouselama.fi/uutiset/article475570.ece?s=u&wtm=te-20072010

Pertin päiväkirja
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: