Oma blogiluettelo

tiistai 12. maaliskuuta 2024

Vähän harvinaisempi T32EU Itäinen Kiribati tarjolla 13 tai 14.3.2024 alkaen

 



https://www.dx-world.net/t32eu-eastern-kiribati-2024

Huomaa: Joukkue ajaa FT8  MSHV:tä eikä F/H:ta.


Päivä vain pitenee ja perinteiset dx alueet pitkään auki pilkkujen ansiosta

Puska ja pota työskentelijöille aamun VK ja ZL vihjeet on syytä käydä kuuntelemassa, ei ehkä kaikki 40m ssb vihjeet tule pitkää tietä meille. Venäläisten paikalliset rinkulat sen tehokkaasti torppaa
20m vihjeet saattaa kuulua täällä pitkäätietä ja cw:llä hyvin luettavissa.
Samoin illalla lyhyttätietä NA suuntaan 20m on hyvin auki pitkään, 10m illalla kuolee ensin, ja seuraavaksi 12m ja 15m pihisee viimeiseksi, eteläinen EU työskentelee normaalisti NA pota-asemia. Täällä ne ei edes pihise.
 NA pohjoisen osista suunnalta saattaa tulla vahvoja signaalia myöhään iltayöstä tänne, wwff dx-custeria kannattaa aina välillä katsella. 

Apuja puskajahtiin

Eikä dx-summitin seuraamista kannata jättää väliin, koska sieltä ei kaikki puska infot siirry wwff dx- clusteriin, vajaiden infojen vuoksi.
Myös monissa kontesti ohjelmissa on mahdollisuus katsella bandilla olevien asemien kutsuja ja taajuuksia vain klikkaus olet taajuudella, RA1/2024 OH2KW artikkeli, wwff dx-clusterista näät numeron jossa asema ilmoitettu olevan.
 Myös DX-vihjeitä kannatta seurata siellä on usein asemia puskissa, vaikka ne ei aina tuu vihjeissä esille, heidän sivuillaan kylläkin mainitaan. 
Eikä perinteinen bandien kuuntelukaan ole kielletty, usein odottessa jotain Agendalla ilmoitettua asema ääneen, kuuntelen muiden bandien puskataajuuksia läpi, sieltäkin tulee uusia lokiin
.
Tätä kirjoittaessa wwff-dxclusteriin tuli tämä vihje 😊😊

 
2 Mär071414274  VK2USH
VKFF-1133
 de OH5EP [wwff]

 
73, 44 Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: