Oma blogiluettelo

maanantai 18. maaliskuuta 2024

Oikein kunnolla POTAA - 500 lähestyy!


Näillä monobandereilla rypistellään, osa syöttöjohdoista uusimisen tarpeessa, siis poissa pelistä swr = 4, kaikki asennettu v 2000

Olipa POTA NA-maanosan viikonloppu!

 Aktiviteetti viikonloppu meni hyvin, kahtena päivänä pidin reilut kolmekymmentä eri pota numerolla olevaa yhteyttä, reilusti sain uusia. Nyt pota lukemani lähestyy 500 , odotan että kaikki vasta-asemat saavat lokinsa lähetettyä järjestelmään. Muutamia yksittäisiä harvoin äänessä olevia pota asemia en ole nähnyt lokinsa lähettäneiden listassa.

Olen seuraillut  lähes päivittäin pota asemia dx-clusterista. https://wwff.co/dx-cluster/
 Perinteisen (NA mallin mukaisesti) pota asema ilmestyy ensin 40m alueelle, sieltä siirtyy 30m jos sähkötystaitoa riittää ja sieltä 20m alueelle ja jumittuu sinne, täällä kuulee mutta siellä ei aina kuulla.Ja rbn  kertoo ko asemasta vain na mantereella kuulevista asemista. Usein sama asema kuuluu 15m todella hyvin jos sinne on siirtynyt ja kuulee myös. 

Jos nämä alueet jää pois, näillä auringonpilkku lukemilla, sanon sen olevan hyvien dx-taajuuksien hyväksikäytön väheksymistä. Seuraavat pilkkumaksimit on vasta 10 vuoden päässä.

Bob WC1N on ollut selvä poikkeus, hän tulee suoraan 10m alueelle kello 13Z maissa ja sieltä siirtyy 12m ja 15m ja 20m  miten vasta-asemia riittää. Hän ilmoittaa ja kiittää milloin päivän aktivointi on ohi.dx-clusterissa.  https://www.qrz.com/db/WC1N

Merkille pantaavaa keleistä oli 10m alueen auki pysyminen pitkään täällä pimeyden jo ollessa täällä jo tuntikausia, paikallinen auringonlasku Z klo 16.20. K8P ja AF8E tuli mittaria nostaen S9n saakka, kuin paikallisasema vielä 18 Z jälkeenkin. 

Kotimaan puskien facebook sivut löytyy https://www.facebook.com/groups/OHFFFinland

73, 44 Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: