Oma blogiluettelo

sunnuntai 4. lokakuuta 2020

80m antennin korkeudella on merkitystä Matti OH7SV - Onko uusi IOTA OC-298 vai vanha jossa on jo käyty

Vanha kanto löytyi tontin kulmasta rajapyykin päältä 
kuusen oksien alta

Matin OH7SV mittaukset kuvina, avaa linkki
tässä yhteenveto kuvan kopio

http://www.saunalahti.fi/~hohtola/ham/80m-half-wave-dipole-impedance-and-gain-vs-height/

Omalla mutu tuntumalla suoritettuja kokeita samalla alueella 1970 luvulla

Se oli silloin kultaisen kuntajahti vuosisadalla.  Kaikki silloiset kunnat tuli työskenneltyä ensin ssb:llä ja myöhemmin cw:llä. Piti kaivaa kaikki heikot signaalit päivälläkin jotka oli äänessä. 

Rakensin mäen rinteeseen omalle tontilla kolme 80m dipoli ja niiden alle mustikka pensaiden päälle heijastimet, yksi lanka joka oli 5% pitempi kuin dipoli. Kaikki dipolit oli samassa ilmansuunnissa, kolme mahtui pienelle tontille ja yksi oli naapurin metsässä kaikki aika matalalla, alle 10m kaikki, vanhan suojellun korkean mäntymetsän sisässä, jossa oli runsaasti aluskasvillisuutta pensaita ja puita. Lukuunottamatta aivan rantaveden päällä olevaa dipolia Kahden dipolin väli noin 25m ja kolmannen joka oli naapurin metsässä, vähän kauempana noin 50 m keskinäistä etäisyyttä.

Metsä dipoleille en saanut mitään keskinäistä eroa kuuntelussa, aina rantaveden päällä oleva dipoli oli selvästi paras kuulo havainnoilla kotimaahan ja bandin pohjakin selvästi rauhallisempi.

Seuraavana kesänä yritin 80m kokoaalto luuppia rinteeseen rakentaa, puita ja niiden oksia oli likaa esteenä etten saanut sitä haluamaani korkeuteen, se jäi muutamaan metriin siinä korkeudessa se aina hävisi rantadipolille ja intoni lopahti luupin nostamiseen. 

TX0T IOTA OC-298

Tämän uuden IOTA saariryhmän ääneen tuloa olen odotellut, jo ennakko suunnitelmassa, oli muutama mutka matkassa, joten en ihmettele vaikka homma on tyssännyt, näin Corona aikana, tai tähän toiseen uutisen linkkiin joka alimmaisena.

https://tx0t.weebly.com/

Lisää tähän IOTA soppaan aineksia löytyy täältä:

Minullakin merkitty OC-066 workituksi.

Tässä listaus OC-066 asemista yhdellä oli mainittu myös tuleva OC-298,samalla kutsulla myös muita saaria, löytyykö ajankohta milloin tuolla uudella saarella. Ja toisekseen hyväksytty paljon myöhemmin uudeksi, tuskin kelpaa tämä vanha.https://www.iota-world.org/islands-on-the-air/iota-groups-islands/group/825.html

Tässä lisää tietoa OC-66 tapauksesta

 https://www.facebook.com/gpdx.dx/posts/new-iota-groups-oc-298-tatakoto-atoll-tuamotu-islands-french-polynesiainfo-from-/2301633569952240/

73, Pertti OH5TQ



Ei kommentteja: