Oma blogiluettelo

perjantai 25. syyskuuta 2020

QTH:n sijainnilla on kotimaan kisassa merkitystä



Marraskuun aamua 2010
Sisältöä
Kesäkisan 2020  ssb-osan tarkastelua
OH-asemien DXCC tuloksia listannut Pekka OH1TV


Kesäkisan 2020 tuloksien UBN listauksista  kiinnostavia havaintoja ssb osasta

Kotimaan kilpailussa menestyminen vaati myös 40m alueella yhteyksiä, mitä tasaisemmin yhteydet oli jakautuneet 40m ja 80m alueen kesken sijoitus oli taatusti hyvä. Tämä korostui etenkin 100w luokassa, toisaalta ison tehon luokassa oli vain muutama osallistuja joten maantieteelliset erot heidän välillään eivät olleet kovin isoja, tästä johtuen keskinäiset erot ei ollut vertailukelpoinen 100w luokkaan, jossa 40 ja 80 yhteydet jakautumat kärjessä oli melkein 50% luokkaa.

40m kotimaankelit on sellaiset että ihan lähelle naapuriin yhteyden saaminen on helppoa, jos niitä lähiasemia on. Muutaman sata tai parisataa kilometriä on jo taistelua ja toistelua. Eli ruukasuomen keskinäiset yhteydet on kiven alla. Sopivalta etäisyydelta suorastaan helpoja, esimerkiksi OH8 ja OH1,OH2,OH3 välissä oli suorastaan putki, sopiva etäisyys.

Olin mukana 100w luokassa kutsulla OH5R. OH8 asemat tuli tänne kaakkoon + 20-30db, muutamaan OH1, 100w luokassa en kuullut olenkaan, isontehon asema OH1 nosti mittaria. Tältä välilta kaikki muut asemat OH2 ja OH3, asemat yritin toistoilla saada lokiin, OH6  asemia tuli muutama ihan helposti luettavissa. Nämä kaikki 40m alueella.

80m kotimaan yhteyksien saaminen vaatii sopivaa etäisyytä ruuhkasuomen yhteys kattilaan. Täällä keskinäiset yhteydet onnistuivat, tavalliseen tapaan. Jopa niin että 100w luokassa OH2CV Päijät-Hämeestä ajoi muutaman yhteyden enemmän kuin ison teholuokan asemat 80m.Tietystä täältä etelästä OH9 piirin asemat pihinässä, jos niitä yleensä on tarjolla.

Nämä OH kelit 40m alueella ovat olleet tälläiset pilkkuminimin aikana, ei tämä ole mikään uusi ja outo tilanne ole. Kaikki sen OH- kisoihin osallistuneet ovat havainneet.

Kesäkisan 2020 SSB tulokset


Olen päivittänyt OH-asemien virallisia DXCC-tuloksia kategorioissa:  Honor Roll,  Challenge ja Digital. Osoite entinen
http://www.kolumbus.fi/pekka.ketonen/DXCC/OH-HR-Challenge.htm

73,
Pekka, OH1TV

73 Pertti OH5TQ






Ei kommentteja: