Oma blogiluettelo

keskiviikko 23. tammikuuta 2019

Taas on muutama auringonpilkku - netinkautta E51DWC kuuntelua



Pihakuusia lumikuormattuna
Sisällys
Omien 80m dipolien lähtökulma erot
Auringossa pilkkuja
Kuuntelin netinkautta E51DWC

Omien 80m dipolien lähtökulma erot
Pakkaspäivän -22 c kunniaksi olin tupapuuhissa siis bandien kuuntelussa.
80m alueen kuuntelussa oli silmiin-ja korviin pistävä ero kahdella puolenaallon dipolilla, toisella oli bandin pohjat S7 ja toisella S2, kello oli paikallista keskipäivää.

Olin kyllä jo aikaisemmin huomannut maston haruksien dipolilla oli bandin pohjat aina muutaman S-yksikön isommat, näin isoa eroa en ole havainnut aikaisemmin, kuiva pakkas sää varmaan siihen osasyynä. Haruksienn puoliskot on mitoitettu dipolin puolikkaiksi, toimivat maston haruksina kulma
on noin 45 astetta. Toimii hyvin dx-yhteyksissä, silloin kun sillä edes niitä kuulee.

Toinen vertailu dipoli on järven päällä, nyt tietysti jään päällä, syöttöpiste muutaman metrin korkeudella rantapuun vahvistetussa oksassa, ja päät vain reilussa metrissä.Tämä "sissi" dipoli toimii hyvin kotimaan yhteyksissä ja bandin pohjat aina alhaiset. DX-asemia en ole tällä edes kuullut, jos ei UA9/0 lasketa dx-asemaksi.

Lähtö- ja kuuntelu kulmien erot varmaa merkittävät, joista bandien pohjien erotkin johtuu, mutta näin korostetusti en aikaisemmin sitä ole huomannut.

Auringossa pilkkuja

Date             Hour   SFI   A   K Exp.K   R  SA    GMF   Aurora   Logger
23-Jan-2019  05      71   4   2     1     18 qui    act       no - DK0WCY-

Pitkän pilkkuttoman jakson jälkeen, eikä a-indeksikään ole noussut. On keskimääräin odotettavissa hyviä hf keliä jopa pohjoisnavan yli Pacifikille, siellä on ainakin ollut äänessä E51DWC Eteläiseltä Cookilta.

Kuuntelin netinkautta E51DWC

Se oli siinä puolenpäivän aikoihin paikallista aikaa 3503 tuli vihje E51DWC tänne ei siihen aikaan ole mitää mahdollisuutta kuulla asemaa. Joten menin tuonne sdr asemalle, kiva oli kuunnella miten keli hissukseen siirtyi itään, saman aikaisesti kuuntelin omalla vastaanottimella miten EU sitä kutsui, joten oletin että muutama EU asema kuunteli myös samaa sdr asemaa. Millään ra kutsulla siinne ei oltu kirjauduttu, syystä tai toisesta. 
https://www.qrz.com/db/E51DWC

http://kiwisdr.northlandradio.nz:8073/

73 Pertti OH5TQ
oh5tq(at)sral.fi










Ei kommentteja: