Oma blogiluettelo

lauantai 26. tammikuuta 2019

Ilmakaapelin resonassi - 3Y0I edelleen Bouvetille menossaJään paksuus reilut 15 cm, lunta reilut 50cm 
tarkkaavainen saattaa havaita kuvassa 80m osan sissidipolia

Amka kaapeli vatkaa missä syy tähän ilmiöön

Muutama päivä sitten 3699 pohdittiin ilmiötä joka aiheuttaa amka sähkökaapelin vatkaamisen, alkaa itsestään ja päättyy itsestään. Sähkölaitoksilla tämän ilmiön on rajoitamiseen valmistauduttu, asentamalla lisäpainoja linjoihin. Joten siellä varmasti on tietoa mikä syy tähän ilmiön syntyyn ja sen ehkäisyyn.

Minullakin on havainto joku kevät sitten ensimmäiset päivälämpötilat oli plussalla. Paikallinen 20kV linja joka mene pylväsmuuntajalle, aamupostia noutaessa selvästi ylimmäinen kaapeli vatkasi, ei muut kaapelit. Tässä kohdin linja kulkee aivan metsänreunassa jonka puuston keskikorkeus selvästi yli linjan korkeuden ja kapean (4m) yksityistien välissä. Maasto tässä pylväsvälissä on tasaista.

Meillä monella on kokemusta alumiini putkien värähtelystä antenneissa joita on torjuttu erilaisin putkien sisään laitetuista naruista. Minulla on myös siitä kokemusta 42m mastossa olevista antenneista. Tosin tuolla korkeudella on usein ilmavirtauksia jotka saa elementit, taipumaan ja sopivasti resonoimaan. Vaikka maston juurella olisi aivan tyyntä.

Hannun OH6HLH 80m looppi vatkaa3Y0I Bouvetille menossa edelleen

When? Our expedition is planned for the southern hemisphere’s summer time. Exact dates will be announced when closer to our departure. Our cruise will take 12 days one way. If we are lucky with weather, our stay at the island will last fo2 weeks. We assume the entire journey will take approximately 1.5months.

https://bouvetoya.org/portfolio/3y0i-expedition-plan/


73 Pertti OH5TQ
oh5tq (at)sral.fi
Ei kommentteja: