Oma blogiluettelo

torstai 9. maaliskuuta 2017

VOACAP Kelikarttoja tuleviin dx-retkiin

DX Sites

- 9X2AW Rwanda, Feb 3 - Mar 11
- 5K0N San Andrés Island, March
- JD1/O Ogasawara, Mar 7-10
- 9N7EI Nepal, Mar 8-20
- TU7C Ivory Coast, Mar 9-19
- 5U5R Niger, Mar 9-20
- T2QR Tuvalu, Mar 14 - Apr 4
- S21GM Bangladesh, Mar 15-27
- 3B7 Saint Brandon, Oct 2017

VOACAP DX Charts eli keliennusteet tämänhetkisiin ja tuleviin DX-peditioihin osoitteessa www.voacap.com/dx.html on taas kerran päivitetty.


VOACAP Point-to-point (eli tietyn yhteysvälin keliennusteet) -sivulla (www.voacap.com/p2p/index.html) on uusi toiminto, joka helpottaa hahmottamaan Auringon nousu- ja laskuajat Google Maps -kartalla. Uusi palvelu koskee senhetkisen päivän nousu- ja laskuaikoja ("Today's Sunrise/Sunset Times (UTC)"-osiossa) jotka lasketaan horisonttiin (GND), ionosfäärin D-kerrokseen (D) ja ionosfäärin F-kerrokseen (F) niin lähetin- (Transmitter) kuin vastaanottopaikkakunnan (Receiver) osalta.

Kellonajat on esitetty harmaapohjaisissa suorakulmaisissa alueissa. Klikkaamalla hiirellä jotain kellonaikaa, siirtyy Google Maps -kartalla grayline-linja kyseiseen ajankohtaan, jolloin voi arvioida mm., miten hämärätie-eteneminen onnistuisi ko. ajankohdassa yhteysvälillä. Itse teen niin että katson ennusteympyrästä, milloin VOACAP ennustaa parhaimman todennäköisyyden alabandeilla ja sitten katson, löytyykö vastaavaa tai lähellä olevaa kelloaikaa nousu- ja laskuajoista. Klikkaa lähintä ajankohtaa, jolloin näkee visuaalisesti kartalta, missä päivän ja yön alueet ovat ja miten isoympyräreitin kuvaaja halkoo yötä/päivää.

Kartan saa aseteltua taas "oletusarvoonsa" eli senhetkiseen tilanteeseen UTC-aikaa klikkaamalla kartan alla olevaa "Reset"-painiketta.

73 Jari OH6BG

OHDXF mailing list
ohdxf@sral.fi
https://www.sral.fi/mailman/listinfo/ohdxf


Lisäys

Tein uuden pienen toiminnon VOACAP P2P (point-to-point) -keliennustepalveluun (www.voacap.com/p2p/index.html). Nyt lähetin- (TX) ja vastaanotto- (RX) paikkoja yhdistävällä (punaisella) isoympyränkaarella on pieni punainen ympyrä joka kertoo missä on kyseisen yhteysvälin puolimatkankrouvi :) Toimii niin lyhyentien ja pitkäntien isoympyränkaarilla.

73 Jari OH6BG

_______________________________________________
OHDXF mailing list
ohdxf@sral.fi
https://www.sral.fi/mailman/listinfo/ohdxf


73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

Ei kommentteja: