Oma blogiluettelo

maanantai 29. elokuuta 2016

VP6J nyt ja CY9C ohi - Samoin Rauli

Paikallinen varoitus 

Sisälmys:

VP6J Pitcairn Isl. äänessä
CY9C kuten kaikki tietää porukka on poistumassa saarelta
Hyvä Rauli minkä teit


VP6J Pitcairn Isl. äänessä


Maanantaina aamusta paikallista aikaa oli asemat kuultavissa 40m cwllä, pitkin aamupäivää oli  myös 20m cw:llä hyvin tuntui japanilaiset olevan läpi menneiden listalla. Niin operaattorit on siellä japanilaisia.

Tuo VP6J suunta on auroralle altis, jos sitä esiintyy, ei ainakaan lyhyttätietä sinne ole täältä asiaa. Pitkätie on taas eri asia, jos siellä VP6 sitä osataan silloin käyttää. Isot KH6 asemat asemat ovat sitä monesti onnistuneesti käyttäneet EU:ta ajaessa

http://dxnews.com/vp6j/

CY9C kuten kaikki tietää porukka on poistumassa saarelta

Tällä hetkellä 29.8.2016 klo 0636 on lokin päivitys.
 Last QSO in database: 2016-08-27 12:08:53

https://secure.clublog.org/charts/?c=CY9C

Hyvä Rauli minkä teit, näytit kuinka haavottuneita me olemme

Viikonvaihde meni sähkökatkon merkeissä, alueelle aikanaan 1900 luvun alussa valikioituneeksi silloisten Jaalan kunnallispäättäjien toimesta sähkön hankinnan suunnasta Mäntyharjun. Nyt .siirtoyhtiö korjasi Raulin jäljiltä siirtolinjoja kuntoon. Sähkön toimitus katkos oli täällä 16 tuntia, lähialueelle silloin jäi reilut 500 taloutta ilman sähköä Jonkun matkan päässä toimivilla (huomaa monikko) siirtoyhtiöllä oli vain muutaman minuutin katkoja.

Näin maalikkona olisi varmasti huoltovarmuuden olennaisessa nostamisessa tässä asiassa, helposti korjattavaa. Miksi ne siirtoyhtiöden rajat, on niin pyhiä jota ei voida ylittää siirrossa. Sopimukset on sopimuksia, niitäkin voidaan muuttaa jos halutaan huoltovarmuutta olennaisesti nostaa.Tässä asiassa myös asiakkaan palvelun halu, on syytä nostaa keskiöön.

Tavalliselle sähkönkuluttajalla, on minusta sama, onko silloin poikkeustapauksessa saatu siirtosähkö, vihreää, punaista, sinistä, vai sateenkaaren väreissä, tuuletonta, tai peräti ydin sähköä. Ja mistä ilman suunnasta sitä saadaan. Kyllä insinöörit hoitaa sähkön siirron tekniikan, lakimiehet ja ekononit hallinnon ja laskutuksen. Luulen että kansalaiset on tyytyväisiä, jos katkot ovat mahdollisimman lyhyitä,tai niitä ei ole ollenkaan.Tähän päästään jos poliittisista halua on tarpeeksi purkaa tämäkin jäänne normistosta.

Suorastaan toivon että Huoltovarmuudesta vastaava toimija määräisi siirtoyhtiöt asiassa pikaisesti toimiin, ainakin nimittäisi komitean pikaisesti pohtimaan tosi huonoa tilannetta. 

Huollossa- ja kunnossa pidossa siirtoyhtiöt ovat jo perustaneet yhteisyrityksiä, No se tapahtui tehostamisen toivossa. Tuskin siinä asiakasta on palvelun kohteena ensisijaisesti ajateltu, vaan osakkeen omistajia.

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

Ei kommentteja: