Oma blogiluettelo

keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Perinteisesti CQ WW SSB osan aikana on hyvät hf-kelit, ja se on viikonvaihteessa

Kuva: Antti OH5ZB
Sisälmys:

E51MQT North Cook, aamuisin 40m bandilla via LP
4U1UN ääneen CQ WW SSB
EAST EU missä länsiraja?
Aika hoiti - resetoi?
Perusinsinööri Veijo


E51MQT North Cook

Ollut aamuisin äänessä 40m bandilla, tullut hyvin ennen paikallista auringon nousua, keli piikki on tarkalleen paikallisessa auringon nousussa 19.10.2015, oli ssb ja 21.10.2015 cw:llä. Pitkäntienkelistä on kysymys tällä bandilla tähän aikaan, niin keli laskee nopeasti paikallisen auringon nousun jälkeen puoli tuntia, niin tuskin kuulin.

Tätä samaa asemaa olen odotellut 12, tai 10m bandeille täällä kuultavaksi, aamupäivisin paikallista aikaa. TX3X Chesterfeld oli kuulemma tullut aikanaan 09.00 z täälläkin työskennelty 12m ainakin Vilho OH2ZZ.

4U1UN asema tulee viikonloppuna, CQWW SSB kisassa ääneen kutsulla 4U70UN

To commemorate the 70th anniversary of the United Nations on October 24, the headquarters Amateur Radio club station 4U1UN will operate as 4U70UN over the October 24-25 weekend, and satellite operation will be included.

The UN Amateur Radio Club will set up at a ground-level garden area within the UN Headquarters complex in New York City; operation will be limited to daylight hours. The operators will face blockage from tall buildings to the west, so the best passes will be to the east of grid FN30as and north and south overhead. 4U1UN is a separate DXCC entity. — Thanks to AMSAT News Service
Viime hetken tarkennus
Operations are expected to take place between 1400Z and 2130Z both
Saturday and Sunday.
http://www.arrl.org/news/look-for-4u70un-on-satellite-this-weekend

Palautetta EST EU,  jenkki tulkinnasta

Ehkä minä takerruin turhaan pohjoisen pituus piirien katseluun, ja unohdin jo kylmän sodan vuosien takaiset silloiset rajat. Tuossa jenkki operaattorin versiossa east eu raja meni saksan ja puolan välissä. ? Eihän siinä kylmänsodan aikaisessa itä-eu määritelmässä ollut mitään tekemistä pohjoisillä pituuspiireillä, vaan se määriteltiin täysin sotilaspoliittisin perustein. Turhaa nipottelua minulla asiasta, jossa sujuva yhteyksien pitäminen oli pääasia. Mutta joka tämän määritelmän käyttäminen aiheutti monelle turhia yhteysyrityksiä ja pileuppi asemalla jatkuvaa selittelyä. Tässä tapauksessa kyseessä oli N5M Iota NA-120 operointi 17.10.2015 15m cw:llä 13.00 z jälkeen. Jossa olin mukana tiivisti kuulolla, heti kun east eu määritelmä tuli operaatorin toimisesta kartalla rajattua, olin mukana kutsumassa. Ja sain uuden Iota saariryhmän.

Ottamatta kantaa operaattorin historian tietämykseen, ns. kylmänsodan ajasta ei varmasti ole kovin syvällinen tuntemus, etenkin kun kysymys EU poliittisesta maantieteestä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/It%C3%A4-Eurooppa

Tästä episodista jäi mieleen, ettei kannata käyttää määritelmiä jossa määritelmän reunaehdot ei ole yleisessä tiedossa. Kuten hyvin usein on bandilla koettu, ettei edes EU maantieteelliset rajat ole edes kaikille selviä. Niitä ei ole sotilaspoliittisien perustein, siis voittajien ehdoilla muutettu. Vaikka maakohtaisia jopa lähihistorioita kirjoitetaan uusiksi vallassa olevien ehdoilla, ja unohdetaan virallisesti edelliset, nyky käsityksen mukaan ikävät tapahtumat. Joihin viittaminenkin aiheuttaa ongelmia viittajalle.

Aika hoiti ongelman

Kerroin FT-1000MP Mark-V Fieldin ongelmasta, se oli muutaman vuorokauden ilman sähköjä. Vikaa uudelleen paikantaessa eri toiminnoista, kytkin ilman maajohtoa kytkimestä sähköt rigiin, ja katso kummaa se taas toimi normaalisti. Ainoa muutos joka oli normaaliin, oli tuo maajohdon puute, jonka olin kytkenyt vieressä olevaan vararigiin. Minulla on  kaikki normaalisti samassa maajohdotuksessa, linukanpoweri, linukka AL-1500 ja rigi. 

Linkki

Perusinsinööri Veijo Todellisuus alkaa aueta

http://www.tekniikkatalous.fi/puheenvuorot/todellisuus-alkaa-aueta-6058417


73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi
 

Ei kommentteja: