Oma blogiluettelo

torstai 8. lokakuuta 2015

AATON MUKANA MAAILMALLA, OSA 44 BARBADOS (8P)



Barbados on Pienten Antilllien itäisin saarivaltio, joka on pääasiassa tasaista ja alavaa. Korallisaaren korkein kohta on Mount Hillaby (340m), joten pyöräilyolosuhteet ovat ihanteelliset, tosin tiet ovat kapeita ja paikoin mutkaisia, jolloin korkeat sokeriruokoviljelmät saattavat haitata näkyvyyttä. Tämä kasvi oli aikoinaan talouden tukipylväs, mutta nykyisin pääelinkeino on turismi.
 
Barbados on Atlannin ja Karibianmeren yhtymäkohdassa ja sen johdosta, varsinkin itärannikolla, on tuuli sekä merivirtaukset vaarallisen voimakkaita. Lapsiperheiden on syytä välttää siellä uimaan menoa. Saaren länsi- ja eteläranta ovat turvallisia. Uintia voi harrastaa myös merikilpikonnien kanssa, johon on hyvät mahdollisuudet katamaraaniretkellä Paynes Bay-lahdella.
 
 
Maanpäälliset joet puuttuvat
 
Barbados eroaa  muista saarista siinä, ettei sen luonnosta  löydy virtaavia maanpäällisiä jokia. Maaperän muodostaa koralli, kalkkikivi ja hiekka. Näinollen vesi valuu läpi eri kerrostumien ja varastoituu maanalaisiin luolastoihin. Pääkaupungin, Bridgetownin vesijohtovesi on juomakelpoista.
 
Haastattelu lehteen
 
Ensimmäisen vierailuni Barbadokselle tein yhdessä Reino K. kanssa vuonna 1980, jolloin olimme omatoimimatkalla lentäen saarelta toiselle. Tämä matka on erikoisesti jäänyt mieleeni ( viidestä  eri käynnistä) sillä meistä tehtiin haastattelu paikalliseen Advocate-News sanomalehteen. Oleskelumme aikana Reino täytti 40 vuotta ja jota juhlistimme asuinpaikassamme Yoga keskuksessa. Mukana juhlassa oli turisteja useasta eri maasta.
 
Ankara tupakkalaki
 
Laki kieltää jyrkästi tupakoinnin julkisilla paikoilla. Lain rikkomisesta voi saada sakkoa enimmillään 250 usd tai vuoden vankeutta tai jopa molemmat samalla kertaa. (lähde;Celebrity Today-laivalehti)
 
Bridgetownin ristelysatama on noin 1.5 km päässä keskustasta, joten kävely rantaviivaa seuraten on vaivan arvoinen. Taksilla meno todennäköisesti maksaa 10 usd, mutta takaisinpäin tultaessa siihen riittää 5 usd (muista tinkiä).
 
Ajankohtaista
 
Syyskuu kului tänäkin vuonna, perinteisesti, Lapissa, Kiilopään ruskassa. Paras lehtiruska-aika alkoi siinä 9. päivän paikkeilla. Ilma oli poikkeuksellisen lämmin, sillä tänä vuonna oli keskilämpötila 9.6 kun se normaalisti on 6.3 (Sodankylä).
Aloitin Lapissa käynnit vuonna 1976 ja sen jälkeen olen lähes joka vuosi  viettänyt siellä useita viikkoja, niin talvella kuin syksyllä. 
Nyt olen kuitenkin tehnyt päätöksen, ja joka oli todella vaikea, että lopetan siellä käynnit.
 
Lapista pois lähtiessäni (pari tuntia ennen lähtöä kentälle) sain kännykkääni ilmoituksen, että minut on siirretty klo 12.35 lähtevästä lennosta klo 18.15 lähtevään lentoon. Syynä oli koneen vaihtuminen pienempään koneeseen. Kentällä sain 17 euron kupongin käytettäväksi kahvilassa. Koneen saavuttua illalla Helsinki-Vantaan kentälle olivat kaikki junat jo menneet Pohjanmaalle. Neuvottelin Finnairin edustajien kanssa toimenpiteistä, mutta ne eivät johtaneet toivomaani ratkaisuun. Yövyin omalla kustannuksella ja ostin uuden junalipun. Tällä hetkellä odottelen Finnairin ja vakuutusyhtiön ratkaisua asiassa.
 
 
 
 
 

 
 Kansallissankari Errol Walron Barrow oli Barbadoksen ensimmäinen pääministeri. Patsas on itsenäisyyden aukiolla.
 
 
 
 
  Bridge House on erittäin tunnettu oluen ystäville. Happy hour aika on aamu 9 - 13.(Banks olut 2 usd ja Hairoun neljä pulloa  5 usd). 

 
 
Satamaterminaalia lähellä on Pelican Craft Centter- käsintehtyjen tuotteiden etsijöille. 
 
 
 
Kaksi suomalaista virkamiestä saapunut lomailemaan Barbadokselle .
Tämä oli haastattelun aihe.
 
 

 Barbadoksen raha useita vuosikymmeniä sitten. Kurssi on tällä hetkellä yksi euro on 2.2 Barbadoksen dollaria.
 
Teksi ja kuvat Aatto, oh6pn@sral.fi
 
 
73, Pertti OH5TQ
 
 

Ei kommentteja: