Oma blogiluettelo

torstai 2. huhtikuuta 2015

Kutsu Kalakukko-kilpailuun ma 6.4.2015 (2. pääsiäispäivä)


 
Virpomisen tulokset 2015


Hyvä ystävä!
Pohjois-Karjalan Radiokerho ry., OH7AB; kutsuu Sinut mukaan kilpailemaan tai muuten pitämään hauskaa kotimaiseen Kalakukko 2015-kilpailuun. Perinteisen tavan mukaan järjestämme sen tänäkin vuonna toisena pääsiäispäivänä, maanantaina 6.4.2015. Pidäthän huolta, että olet radioaseman äärellä, mihin sitten oletkaan menossa tai tulossa pääsiäisenä.
Tärkeät kellonajat ovat: (Toinen pääsiäispäivä!)
SSB: Maanantai, 6.4.2015, 0700–0859 UTC (10.00–11.59 Suomen aikaa)
CW: Maanantai, 6.4.2015, 1000–1159 UTC   (13.00–14.59 Suomen aikaa)
RTTY: Maanantai, 6.4.2015, 1300–1359 UTC  (16.00–16.59 Suomen aikaa

Kalakukko on vuodesta toiseen jatkunut suosituimpana kotimaan kilpailuna. Viime vuonna pidetyssä SM-Kalakukossa oli 198 osallistujaa, ja pidettiin yhteensä 12.181 yhteyttä! Wau!

Tänäkin vuonna Kalakukko on SM-osakilpailu.

Miksi Kalakukko on suosituin?

1) Meillä ei ole lokipakkoa. Tule, pidä hauskaa ja worki itsellesi sopiva määrä yhteyksiä. Jos et halua lähettää lokia, se on ihan OK!  Yhtä luonnollista kuin että jätät aamukahvin juomatta tai unohdat pestä hampaasi. Emme tee lähettämättömien lokien mustaa listaa ja mikä tärkeintä: - vasta-asemia ei rangaista pistemenetyksillä siitä, ettet lähetä lokia! Monivuotinen esimerkkimme on vakuuttanut myös muut kotimaisten kilpailuiden järjestäjät.
2) Meille kelpaa paperiloki, sähköposti ym. Sinun ei edes tarvitse puhtaaksikirjoittaa paperilokia! Jos haluat lähettää lokin, voit lähettää paperilokin tai sähköisen lokin, vaikkapa vain sähköpostilla listan pitämistäsi yhteyksistä ja sanomanvaihdosta. Totta kai olemme mielissämme, jos laitat Cabrillo-, adif- tai muun sähköisen lokin, se helpottaa yhteyksien tarkistamista! Tänä vuonna seuramme vastaavasti muiden kotimaisten kilpailijoiden esimerkkiä ja käytämme suosittua UA9QCQ-palvelua osoitteessa http://www.ua9qcq.com/en/logs.php?lang=en 
Mutta jos et halua tai jos UA9QCQ-palvelu ei jostakin syystä huoli lokiasi, voit lähettää lokin suoraan myös osoitteeseen  kalakukko@oh7ab.fi

3) Kalakukko on edelleen kaksituntinen - siis tuplahauskaa! Mutta palautimme tunnin luokan! Muiden siirtyessä tunnin formaattiin pidämme edelleen kiinni kahdesta tunnista. Siinä mies kuin tyttö punnitaan ja hauskaa on vaikka muille jakaa. Samalla muistelemme menneitä aikoja jolloin K.S.Sainiokin oli kolmetuntinen! Mutta väki vanhenee ja kaikilla ei ole aikaa kahteen tuntiin. Siis palautimme yhden tunnin luokan. Worki sinulle sopiva 60 minuuttia mistä vain tai worki koko kisa ja ota siitä paras 60 minuuttia!

4) Nyt myös RTTY:llä kaksi jaksoa!. Kalakukko-kilpailu oli ensimmäinen kotimaan kilpailu, jossa oli mukana RTTY-osa. RTTY-aktiviteetti on vuosi vuodelta kasvanut ja kilpailut ovat olleet ehkä turhan tasaisia. RTTY-kilpailun kehittämiseksi ja yhteysmäärien lisäämiseksi olemme nyt jakaneet tunnin kilpailuajan kahteen 30 minuutin jaksoon eli voit työskennellä nyt RTTY:llä vasta-aseman neljä kertaa. Kilpailun järjestäjä suosittaa seuraavaa rytmiä: (SA) a) 16.00–16.15 80 m b) 16.15–16.30 40 m c) 16.30–16.45 40 m d) 16.45–17.00 80 m.

5) Kalakukosta löydät aina itsellesi sopivan luokan! Tiedämme, kuinka epäreilua on kilpailla luokassa, jossa toisilla on ylivoimaiset laitteet ja antennit. Eihän Volkkarillakaan pärjää Kimin (Räikkönen, ei OH6KZP) Ferrarille - tai, no joo - vähän huono vertaus. Kuitenkin. Kalakukon säännöistä löydät itsellesi luokan, jossa voit kilpailla sellaisten asemien kanssa, joilla on samantasoinen asema tai kokemus kuin sinulla. Nyt voit Volkkarilla kilpailla muita Volkkareita vastaan! Eikä tässä vielä kaikki: - voit osallistua useampaan luokkaan joiden ehdot täytät! Muista myös single band-luokat 80 m ja 40 m! YL-luokka ja "Uusien amatöörien luokka."
6) Kalakukon tulokset ovat läpinäkyvät! Kilpailun tulosten laskemisen jälkeen julkaisemme kaikkien kilpailuun osallistuneiden (paitsi tarkistus-) lokit nettisivulla. Voit tarkistaa itseltäsi ja muilta, missä menetettiin pisteitä, mitä kertoimia workittiin ja miksi muut workkivat huonommin kuin sinä! Sinulla on myös viikko tämän jälkeen aikaa reklamoida, jos tunnet että tuloksesi on laskettu väärin!

5) Kalakukon tulokset tulevat nopeasti! Lokien viimeinen lähetyspäivä on viisi päivää kilpailun jälkeen eli lauantai 11.4.2015. Paperilokit toivotaan postitettavan kuitenkin heti kilpailun jälkeen! Olemme vakavasti sitä mieltä, että tuloksien laskemiseen menee täsmälleen sama aika, tekee sen sitten kilpailua seuraavan viikon aikana tai ensi syyskuussa. Siksi teemme sen niin pian kuin mahdollista! Viime vuotta ensimmäiset tulokset valmistuivat kaksi päivää lokien dead-linen jälkeen. Tänä vuonna emme ihan niin nopeaa lupaa ....

Kilpailun säännöt löydät esim. maaliskuun Radioamatööri-lehdestä tai seuraavasta linkistä http://www.sral.fi/kilpailut/saannot/kalakukko2015.pdf
Säännöt löydät myös Pohjois-Karjalan Radiokerho ry:n, OH7AB; www.oh7ab.fi sivuilta.

Kalakukon lyhyt oppimäärä:

Sanoma: 59(9) 001 UU eli raportti, juokseva numero alkaen 001:sta ja maakuntasi.

Täydellinen yhteys 10 pistettä. Jokaisesta kertoimesta (maakunta) kummallakin bandilla 40 pistettä!

Jos lähetät lokisi, lähetä se viiden päivän kuluessa eli viimeistään 11.4.2015.

Kalakukon järjestää tänä vuonna Pohjois.Karjalan Radiokerho ry, OH7AB.
Järjestäjien puolesta
Jari, OH2BU/OH7RF



73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: