Oma blogiluettelo

torstai 16. huhtikuuta 2015

Kevättä puskee

 


 
Jäät lähti lopullisesti 14.4.2015 ja melkein laiturikin



YJ8RN/P Vanuatu Isl ja siellä iota OC-110

Ron, YJ8RN, still very busy repairing vital telecommunications systems and infrastructure all over Vanauatu archipelago after Cyclone Pam hit last month, is currently working on Loh Island OC-110.
So far unknown if Ron will have time to QRV, but if you hear YJ8RN/P between April 14-22 then he’s on either Loh, Hiu or Metoma Island (all OC-110 Torres Islands group).
http://www.dx-world.net/


5W Samoa kiertää minua 10m bandilla

Olen kyttäillyt aamuisin 5W asemia, joita nyt on useita äänessä,  ovat siellä olleet aikaisin aamulla silloin ei vielä ole täällä ole ollut bandi auki. Tai keli-indeksit niin kehnot ettei mitään mahdollsuutta edes kuulla edes kutsuvia japanilaisia. Tiistaina oli keliä, mutta yksikää 5W asemista ei ollut 10m bandilla, cw olisi varmasti tullut läpi MUF oli yli 29 Mhz. Ennen siellä sillä bandilla olivat ennen paikallista (5W) auringon laskua joka on 05.23 gmt. Pari tuntia ovat tyypillisesti päivittäin aina workkineet jenkkilää. 

Japsi pileupin seassa taas 5W0JY tarjosi 12m cw:llä JH5TQ:lle tarjottiin useaan kertaa raporttia, en vaan huolinut. Kuuntelin asemaa pitkään, pelkää japsi putkea ajoi.  Ja sinne joukoo vain kutsuin, ei ollut mikään "only JA" tilanne.

Leikkaus elvytys ja siedätys

Nuo kolme sanaa on jäänyt mieleen vaaliohjelmista, leikkaus, elvytys, ja siedätys. Olen käsittänyt että nämä kuuluivat terveyden hoidon sanastoon. Nyt  pakostakin tulee mieleen että tämä kuuluukin myös kansantalouden nykysanakirjan uudistuneeseen painokseen, jossa tuleva hallitus ottaa kaikki hoitokeinot käyttöön ja tuossa järjestyksessä

Näyttää se poikkitieteelinen ajattelu, ja eurojen puute tuottavan uusia liikeideoita politiikassakin, voihan niistä, ainakin se siedätys toteutua kansalaisten mielestä, jos tarpeeksi leikataan.


Linkki

Rakennusten energiatodistustietojärjestelmä otetaan käyttöön 1.5.2015 alkaen. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn ylläpitämään energiatodistusrekisteriin kootaan jatkossa muut paitsi omakoti- ja paritalojen energiatodistukset.

Toukokuusta alkaen uudet energiatodistukset pitää laatia energiatodistusrekisterin kautta ja allekirjoittaa sähköisesti energiatodistusrekisterissä.

Muunlaista, esimerkiksi Excel-lomakkeen pohjalta tai laskentaohjelmistosta suoraan tulostettua tai käsin allekirjoitettua energiatodistusta ei enää hyväksytä viralliseksi energiatodistukseksi.
 
http://www.rakennuslehti.fi/2015/04/vappuna-paasee-selaamaan-energiatodistuksia/

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@gmail.com


Ei kommentteja: