Oma blogiluettelo

sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

AATON MUKANA MAAILMALLA, OSA 38 SINGAPORE (9V)

 
Meidän koko tiimi yhteisessä kuvassa, xyl Pirkko-Liisa ja kirjoittaja oh6pn Tässä olemme Singaporen keskustassa joku vuosi sitten.
 

Vuoden 2015 ensimmäinen matkamme suuntautui Kaakkois-Aasiaan, jossa risteilymme alkoi hyvin menestyvästä Singaporesta. Alkuperäinen suunnitelmamme muuttui varustamon poistettua Andaman saaret, vu4. Tästä kiukustuneina vaihdoimme varustamoa, jonka reittivalikoimasta löytyi 4060 km pituinen kierros Andamaanienmerellä. Kohteet olivat Phuket, Yangon, Langkawi, Penang ja Kuola Lumpur.
 
Sisäänkirjautuimisen jälkeen menimme lounaalle, jonne jäimme hetkeksi odottelemaan hyttimme vapautumista. Kirjautumisen yhteydessä olimme saaneetl up graden eli korotuksen hyttimme tasoon. Mutta kävikin niin onnellisesti, että vastaanoton päällikkö oli päättänyt, että meille myönnetty korotus ei ollut riittävä. Hän saapui henkilökohtaisesti kertomaan siitä meille. Hän tarjosi  parvekkeellista hyttiä, jota me emme ole koskaan kokeilleet. Hytissä oli odottamassa shamppanjapullo sekä tuoreita hedelmiä. Nyt risteilyn jälkeen toteamme, ettei tämä hyttiluokka ole meidän juttumme. Alakansien sisähytit edistävät liikuntaa portaissa ja käytävillä, puhumattakaan hyttien hinnan erosta.
 
Singapore, Kaakkois-Aasian pienin valtio
 
Maa on yksi maailman neljästä todellisesta kaupunkivaltiosta, jonka koko 707 km2 on vähän suurempi kuin Manner-Ahvenanmaa, mutta asukkaita on viitisen miljoonaa. Asukkaat ovat pääasiassa kiinalaista syntyperää ja muut etniset ryhmät ovat malaijeja, intialaisia ja euraasialaisia. On mielenkiintoista vierailla näiden asuttamissa kaupunginosissa; Litlle India on värikäs kokonaisuus basaareineen, Kampong Glam alueella sijaitsee mm. Sultan moskeija kultaisine kupoleineen, Chinatownissa maistuu kiinalainen ruoka.
 
 
 
 
Maailman paras
 
Minulle Singapore kohteena on maailman ykkönen, sillä se on hyvin organisoitu yhteiskunta, jossa on viihtyisä ympäristö ja upea ilmasto (lämpötila läpi vuoden n.30 C), korkeatasoiset hotellit ja monipuolinen ja edullinen ruokatarjonta. Näiden mainittujen lisäksi on muistettava, että paikallinen lentoyhtiö on useina vuosina valittu maailman parhaaksi , eikä tässä  ole vielä kaikki, sillä myös Sigaporen Changi- lentokenttä on valittu 2014 ja 2015 maailman parhaaksi (Helsinki-Vantaa sijalla 18).
 
Singaporen sijainti maantieteellisesti on niin erinomainen, etteivät taifuunit, hurrikaanit tai maanjäristykset häiritse kansalaisten elämää. Oppaamme kertoi Singaporen sataman olevan maailman toiseksi suurin ja joka neljäs minuutti saapuu uusi rahtilaiva satamaan.
Kiinnitimme huomiota talojen julkisivujen siisteyteen, joka ei ole ihme, koska laki määrää talot maalattavaksi joka seitsemäs vuosi. Tiesitkö, että Singaporessa jokaisessa autossa on sateliittiseurantalaite joka rekisteröi ajot ja sen mukaan maksetaan tiemaksut.
 
Sukunimeni tunnettiin
 
Risteilyn päätyttyä olimme varanneet päivähuoneen hienosta hotellista lentokentän läheltä. Finnairin suora lento Helsinkiin starttasi  vasta klo 23.55, joten saimme nauttia vielä aurinkoisen päivän hotellin uima-altaalla sekä tekemällä näyteikkunaostoksia viereisessä ostoskeskuksessa.
Iltapäivällä klo 15 alkoi hotellin baarissa happy hour- joten kävin tarkistamassa mitä siellä oli tarjolla. Muita asiakkaita ei baarissa sattunut olemaan, joten ryhdyin keskustelemaan baarimikon kanssa Formula 1- ajoista (vuonna 2008 ajettiin Singaporen osakilpailussa ensimmäistä kertaa auringonlaskun jälkeen). Kerroin hänelle oman sukunimeni, joka on sama kuin kuin kaksinkertaisella MM-formulakisojen voittajalla, ja kun vielä mainitsin, että kyseisen kuljettajan isä oli minun kanssa samanaikaisesti suorittamassa asevelvollisuutta, niin hän ilahtui asiasta niin suuresti, että halusi välttämättä tarjota pari olutta. Raskin ottaa vain toisen. Eikä tässä vielä kaikki, sillä hotellista pois lähdettäessä kävin sanomassa hänelle
hyvästit, niin vielä hän ennätti tiedustella jos ehtisin nauttia vielä yhden rinkin. Olipa totisesti ystävällinen baarimestari.
 
Singaporesta levisi hiljattain suru-uutinen, jossa kerrottiin pitkäaikaisen (25 vuotta) pääministerin, Lee Kuan Yew, kuolemasta. Hän oli itsenäisen Singaporen luoja, kun se irtaantui Malesiasta vuonna 1965.
 
 



Hotellikasino Marina Bay Sands koko komeudessaan. Hotellissa on huoneita 2561 ja se valmistui huhtikuussa 2010. Talojen kaikki hissit sekä liukuportaat toimitti suomalainen Kone-yhtiö.

Kissailmeinen patsas.
 


 
Korkein oikeus tekee päätöksiä tässä rakennuksessa.


Asuintalot Singaporessa voivat olla hyvinkin korkeita rakennuksia.



 
 Vierailut eri kulttuurien kaupunginosiin on mielenkiintoinen kokemus. Tämä kuva on Litlle Indian kujilta.


Todennäköisesti Kundaliinijoogan suoritus menossa puistossa. 
 
Teksti ja kuvat Aatto, oh6pn@sral.fi

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi
 
 
 

 
 


Ei kommentteja: