Oma blogiluettelo

maanantai 2. maaliskuuta 2015

Lumet vähenee - auringonpilkkujen kanssa kilpaa!


26.2.2015 tilanne
Sisälmys:

BS7 Scarborough Reef ja BV9 Prataksen ohipurjehdukset
Toinen tunnettu ohipurjehtija TU5KG
Täältä löytyy nykymaat ja deleted maat ja niiden poistumispäivät
Kiitos paljon kaikille Vuoden titari kannattajille
Saksan liitto DARC vuokrasi 500 kW:n yleisradioaseman


BS7 Scarborough Reef ja BV9 Prataksen ohipurjehdukset

Tämä mestari on ilmoittanut purjehtivansa BS7 läheisyyteen ja työskentelevässä veneestä. Tämä näytti nyt toteutuvan, oli hetken jopa asemaa kuulevina. Myös vastaava ohi purjehdys on odotettavissa, myös BV9 Pratakselta.

DXCC-todisteeseen ei yhteyksiä hyväksytä koska työskentely ei tapahdu maista, vaan veneestä. Asia joka on jo etukäteen ilmoitettu dx-bulletiineissä.

 28507.0  BS7/ON6WFO/MM  1-Mar-2015 0704Z  on boat near Reef,huge pile -VK8NSB-

http://www.qrz.com/db/BS7/ON6WFO

Toinen tunnettu ohipurjehtija TU5KG

Tämä kuuluu samaan sarjaan kuin Gildas TU5KG aina säännöllisesti ilmoittelee dx-bullettiineissa liikuvansa kalastusaluksellaan, FT5W Crozetin tai FT5X Kerguellenin maisemissa. Maissa käynti ja sieltä työskentelyä en ole havainnut, kerran tai pari olen hänet luultavasti kuullut /MM 20m ssb hintelästi, ranskaa puhuvassa renkaassa. 


Täältä löytyy nykymaat ja deleted maat ja niiden poistumispäivät.

http://dh2pc.darc.de/dxccmain.html


Kiitos paljon kaikille Vuoden Titari kannattajille!

Onnistuimme keräämään pienellä vaivalla loistavat noin 400 nimeä Vuoden Titari 2014 Heikin, OH3RU:n esitykseen! Suosio oli suuri ja on ilo havaita kuinka välittömiä ja aitoja Suomalaiset Radioamatöörit ovat edelleen, eli äänestäjien keskuudessa elää yhä todellinen Hamspirit. Kannattajien joukossa on lukuisia Suurnimiä jotka edustavat Suomea kilpailuissa, DX-peditioilla ja monissa muissa yhteyksissä, joten he jos ketkä tietävät mitenkä harrastusta pitää tukea ja viedä eteenpäin. Nimet on kerätty tasa-arvoisesti kaikkia arvostaen ja kunnioittaen sillä onhan jokainen RA tutkinnon suorittanut henkilö radioamatööri ja meidänhän on aina pidettävä yhtä harrasteemme parasta katsoen.

Kiitos vielä kerran kaikille ja hyvää kevättä/ FB QSO:a ja DX:ä!
73, cu Heikki OH3JF



Saksan liitto DARC vuokrasi 500 kW:n yleisradioaseman!

Kun Saksan yleisradioyhtiö Deutsche Welle päätti lopettaa 500 kW yleisradioaseman toiminnan, Saksan radioamatööriliitto DARC ei aikaillut. DARC vuokrasi aseman käyttöönsä ja lähettää nyt vapaaehtoisvoimin radioamatööriaiheista ohjelmaa mm. taajuudella 6070 kHz. DARC ei toki ole uuden aseman ainoa sisällöntuottaja, mukana on muitakin mutta DARC Radio vuokraa aikaa 17.50 $/tunti! Aika halpaa!

http://www.darc.de/aktuelles/details/article/radio-darc-im-49m-rundfunkband/
http://www.channel292.de/

Hmmmm .... mitäs jos SRAL vaikkapa neuvottelisi Digitan kanssa Porin lyhytaaltoaseman vuokraamisesta, keräisi muitakin järjestöjä ja yhteisöjä mukaan. Ainakin Porista löytyisi vapaaehtoisia?

Lahden OH3AC kerhokirje:
http://www.oh3ac.fi/palsta/viewtopic.php?f=23&t=306
 
 
73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: