Oma blogiluettelo

tiistai 23. joulukuuta 2014

Rauhallista Joulua - Navassa K1N tulee vasta 2015



Sisälmys

Tapanina 26.12.2014 Joulu Sprintti kotimaan kilpailu
Ennuste liikennöimis kulttuurin suunnasta

DX-vihje
Navassa K1N tilanne
Karin OH5YW pilapiirrokset netissä
Someveteraanit muistelee

Tapanina 26.12.2014 Joulu Sprintti kotimaan kilpailu

http://www.sral.fi/kilpailut/kotikilpa.html

Ennuste liikennöimis kulttuurin suunnasta

Olen valmis yhtymään pitkän ajan sääennustajiin jotka vain tilastojen perusteella määritelee tarkentamatta seuraavaan tyyliin: "Sään ääri-ilmiöt voimistuu ja niiden esiintymis tiheys lisääntyy".

Häiriköinti- ja liikennöimis kulttuurissa tapahtuu samat asiat - valitettavasti. 3699 liikenne on suurelta osin ihan ok, mutta viikonloput ja niiden illat ovat minulle usein liikaa. Mikä minä olen päättämään mikä sopivaa bandikäytöstä ja mikä ei, minulla vain vfo siirtyy taajuudelta jos omat kriteerit täyttyy.

DX-bandilla häiriköinnin merkit varmaan monilla ylittyy helposti jonkin EA5SYL EAHSYL tyyppisen aseman cw operoinnista pileuppi aseman taajuudella.

Jotain tarttistehdä, ettei tilanne karkaa ihan käsistä, tai ainakin saataisi nykyiseen kehitykseen tehokkaampia katkaisuvälineitä. Ei pelkät dx-workkimisen montasataa sivuiset PDF näytä tehoavan, vaikka ne olisi useille kieleille käännetty.

Yleiseen häiriköintiin luulisi nykyteknologia ja sopiva asiantuntemus yhdistettynä vapaaehtoisuuteen löytäisi ratkaisun, häirikön paikantamiseen ja ongelman ratkaisuun. Tästä olisi hyötyä kotimaassa ja dx-tasolla. DK2OM joukkoineen tekee ansiokasta tunniste tehtävää bandeilla esiintyvistä lähetteistä ja niiden lähettäjistä. Tälläistä vaikka tarvittaessa julkista toivoisi syntyvän, koska jo tämän toiminnan aloittaminen ja sen tehokas julkistamien saattaa pelkästään jo ehkäistä häiriköintiä.

www.iarums-r1.org/iarums/latest.pdf

Tässä voisi olla SRAL aloitteeen tekijänä, kansainvälisellä tasolla. ARRL on merkiittävä esimerkinä tien näyttäjä, koska sanktiota on siellä jaettu taalakorvauksin saakka, joka näyttää siellä olevan mahdollista.

DX-Vihje

26.12.201402.01.2015VK9N Norfolk Island (OC-005) by Michael, G7VJR

http://www.dx-info.de/

Navassa K1N tilanne

http://www.navassadx.com/

Karin OH5YW pilapiirrokset netissä
DIOAMATÖÖRI-lehdessä vuosina 1970-1987 olleita pilapiirroksiani ja kansikuviani.
Radioamatööri - lehdessä 1970 - 1987 pilapiirroksia ja kansikuvani
Joistain kuvista puuttuu tekstit, toisissa on väärä teksti jne.
Joissain selaimissa tai käyttöjärjestelmissä kuvat eivät näy oikein.
Kuvat ovat vapaasti kaikkien käytettävissä lähde mainiten.
Kiitokset Antille, OH5KB, levytilasta.

http://peditio.rehki.net/album/

Linkki

Otahan mie serverin

Tulevista sodista kerrottavat tarinatkin muuttavat muotoaan. Someveteraani-illassa läppärien kajossa kelataan, kuinka pantiin hanttiin, vaikka akut olivat surkeita, yhteensopivuudet testaamatta, kolajuoma vähissä ja näytönohjaimet heikkoja. ”Silti mokoman verkon yli mentiin että heilahti.”
Illan pimetessä naureskeltaisiin taas Vanhalalle, joka palomuurin yli vastasi näppärästi tablettia tarjoavalle vihollisen propagandistille: – Tuu sä hakemaan tablettiis uusin päivitysversio! LOL


http://www.kouvolansanomat.fi/Mielipide---Kolumnit/2014/12/17/Otahan%20mie%20%20serverin/2014218369353/68

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

Ei kommentteja: