Oma blogiluettelo

maanantai 1. joulukuuta 2014


 Adventiksi taas tontilta kuusi terassille.

Sisälmys

TX5W,  FO/ A Austral Islands Tammikuussa 2015
K1N , KP1 Navassa Tammikuussa 2015
EP6T Iran tulossa Tammikuussa 2015
De OH2KIF HAM vinkit vko 48
Ote kolumnista

Viikon vaihteen CQ WW CW-osaa kuuntelin satunnaisesti

Etenkin 40m bandia. Näillä SFI ja pilkku lukemilla keliä oli. Galapacos tuli kuin tykki HC2AO/8 , Pacifikista oli useita asemia, seuraavia kuulin E51RAT, Souht Cook, 5W0UU Samoa, E6XG Niue. Väli-Amerikka ja Afrikka tuli tietysti hyvin.

Sunnuntaina alkoi jo mahtua hyvin joukkoon, kuvaavaa grey line kelille 40m bandilla kun E6XG kutsuttiin, kello oli 11.00 z oli jenkkiä, japsia ja muutama EU asema kutsumassa,  kaikki sinne lokiin mahduttiin. Antenni suuntani oli suoraan Niuelle, noin 28 astetta. Käytännössä 40m bandila ollaan täällä etelässäkin koko vuorokauden vähintään grey line tilassa, juuri tuohon suuntaan, jos aurora ei ole sotkemassa etenemistä.

Sattuneestä syystä kuuntelin usein 7045 

Lauantaina siinä istui JH5RXS tuntikausia ja piti vastaanottoa, asema tuli parhaimillaan plus 40db, kuin OH-asemat. Jos kyseinen asema olis ollut 40m single luokassa, olisi saattanut käydä niin että kaveri olisi istunut kyseisellä taajuudella koko kisan 48 tuntia. Tai asema ollut multi-multi luokan 40m asema. Vihjeistä päätellen JH5RXS työskenteli muitakin bandeja. Aina vaan taajuudella riitti liikennettä, joko EU sta tai muualta.

Myös 10m bandin iltayönkeliä kuuntelin

Jonkin verran. Jenkkien isoja multi-multi asemia kyllä kuului ja OHsta isommat kisa-asemat piti pileuppia sinne, mutta kaipaamiani Pacifikin asemia en onnistunut edes kuulemaan, vaikka muutaman vihjeen perässä sinne siirryin.


TX5W,  FO/ A Austral Islands
 
January 5 - 11, 2015

It is hoped those Hams in other parts of the world will, when requested, standby and let those in Northern Europe obtain their first contact with Raivavae Island.
 
http://www.tx5w.com/


K1N , KP1 Navassa

Navassa team member stated today that K1N will most probably be active in window 25 Jan – 13 Feb, so no time/freq conflicts with #EP6T

http://www.dx-world.net/k1n-navassa-island/

EP6T Iran tulossa Tammikuussa 2015

Näyttää myös OHDXF retkeä tukeneen.

http://www.rockall.be/ 


De OH2KIF HAM vinkit vko 48

 
http://qrznow.com/                
 
digiä:
 
1-6.12                 Niue                   E6XG 
By JA1XGI; HF w/ focus on low bands; mainly CW, some SSB + digital  
 http://island.geocities.jp/niuevacation/index.htm
 
Ote kolumnista

Katariina Hakaniemi 27.11.2014 Kouvolan Sanomat
 
Mutta jos tervekätisenä ihmisenä joskus toivon joulupukilta grillinputsausrobottia, minulla on todennäköisesti aivan liikaa kaikkea — paitsi suhteellisuudentajua.

Kirjoittaja on Kouvolan Sanomien kulttuuri- ja menotoimittaja.

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

Ei kommentteja: