Oma blogiluettelo

keskiviikko 17. joulukuuta 2014

QRM tekijät vastanneet kyselyyn

Kaunista katsella, korkean roska-auton painajainen

Sisälmys

QRM tekijät - Häiriköinnin syitä tutkittu
AH0K operaattorien palautetta CQ WW CW  2014 osasta
Tammikuussa 2016 tulossa, VP8W Etelä-Sandwich, VP8G Etelä-Georgia
De OH2KIF HAM vinkit vko 51 

 
QRM tekijät - Häiriköinnin syitä tutkittu
 
Löysin internetistä amerikkalaisen suppean selvityksen siitä, millaisia ihmisiä ovat ne, jotka tahallaan häiritsevät pile upeja. Lyhyt, viikon kestänyt ”tutkimus” oli tehty sillä tavalla, että suunnittiin halvoilla suuntalaitteilla häiritsijöitä niin, että häiritsijä voitiin paikallistaa maastossa ja näille häiritsijöille lähetettiin kyselylomake niistä syistä, minkä takia he häiritsivät toisia amatöörejä. Ihme kyllä tutkijat saivat häiritsijöiltä myös vastauksia kyselyyn. Vastausten perusteella tutkijat sitten analysoivat, millaisia henkilöitä nuo kyselyyn vastanneet häiritsijät olivat.  
 
Tutkimuksesta on lyhyt juttu internetissä osoitteessa    http://www.cqdx.ru/ham/ham_radio/study-confirms-qrmers-are-bad-people/ . Artikkelia koskevalla eräällä keskustelupalstalla kritisoitiin tutkimusta siitä, että syyt häirintään ovat olleet tiedossa koko ajan, eikä selvityksessä ole mitään uutta. Toisaalta kyseltiin, kukahan on maksanut tällaisen tutkimuksen.
 
Joskus on tässä blogissa keskusteltu pahimmasta viime aikojen häiriköstä EAHSYL:stä tai EA5SYL:stä. Kun FT4TA oli äänessä, kuulin häiritsijää kerran 80 m:n CW:llä yöllä klo 02 Suomen aikaa. Toisena päivänä (normaalina työpäivänä) klo 14 Suomen aikaa. Eli energinen kaveri, kun jaksaa häiritä päivällä ja yöllä. Luulisi Keski-Euroopasta olevan helppo suuntia kaverin paikka tarkastikin muutamalla havainnolla.  Noiden FT4TA:n häiriköinnin aikana suunnin häntä 17 metrillä ja dx-clusterissa oli suunta myös yhdeltä   OZ-hamilta Kööpenhaminasta. Kun vedin suunnat kartalle, ne leikkasivat Keski-Euroopassa Puolan-Saksan-Tsekin alueella.  Eikä lähelläkään Eessaspanjaa, johon kutsu viittaisi. Kaksi suuntaa on kuitenkin liian vähän ja on epävarmaa tehdä johtopäätöksiä niiden pohjalta.
 
AH0K operaattorien palautetta CQ WW CW  2014 osasta

Eniten harmittaa keski/etelä-eurooppalaisten osaamattomuus tai haluttomuus
operoida etiketin mukaisesti ... huudetaan päälle ... kun pyydetään DL3 niin
siinä on kaikki limazulut, ekoalfat jne. kutsumassa heti uudelleen. Tätä oli
tosin nähtävissä sunnuntaina Ameriikan suunnastakin, kun pakkokertoimet oli
saatava ... Japanilaisten korrektia operointietikettiä peräänkuuluttaen ...

Tammikuu 2016 tulossa

VP8W Etelä-Sandwich
VP8G Etelä-Georgia

Vaikuttaa ihan perinteiseltä dx-peditiolta, kesto yli 30 vrk, linukoita ja suunta-antennia.
Kyllä nyt tehdään putsausta  Most Wanted listoilla - ei paha!


De OH2KIF HAM vinkit vko 51


 
digiä:
 
18-24.12            Cayman             ZF2                     
 
By N4EWT as ZF2KO and N4BFR as ZF2JS fm Grand Cayman I; focus on 20 17 15m; CW, digital, some SSB; QSL also OK via home_call; holiday style operation
 
25.12-4.1           Palau                  T8CW  
              
By JH0IXE fm Koror I; 160-6m; CW SSB RTTY JT65 PSK31; QSL also OK via JA0FOX Buro, JH0IXE direct, eQSL


Linkki historiamme eräisiin piirteisiin
http://fi.wikipedia.org/wiki/Jatkosodan_vastarinta

Sakari Viinikaisen esitelmä sarjassa Kouvolan paikallishistorian Jatkosota osuudessa myös
Desantti titarin Väinö Niilo-Rämän toiminta lähiseudulla tuli myös esille.
Lumikolan ulkoiluttamisesta saa flussan
Hyvässä nuhassa sitä nyt ollaan, jos syyllinen pitää löytää, se viikonvaihteen lumi sateet. Ei meidän pukeutumisessa mitään vikaa ollut. Lauantaina ulkoilimme 3 tuntia per nokka, seuravana päivä lisää eripaikassa, molemmissa paikoissa oli lumikola mukana. Muutaman tutun ohikulkijan kanssa siinä myös juttelimme, siinä perimmäinen syy hikisenä ehkä kylmetyimme. Olimme ottaneet sen pakolliset rokotuksen muutaman viikko aikaisemmin, ei näyttänyt tähän tyyppiin tehoavan. Vasta toinen kerta kun turvauduimme rokotukseen, edellisellä kerralla oli vähän pakon makua rokotuksessa, piti välttää tämä tila, olin menossa leikkaukseen, ja sitä ei olisi tässä tilassa suorittettu, minulle varatulla ajalla.
73, Pertti OH5TQ
 


Ei kommentteja: